Mike Tyson odabrao pobjednika duela Fury - Usyk: "Prevelik je za njega"
Mike Tyson je najmlađi prvak svijeta teške kategorije u povijesti boksa i sa samo 20 godina je postao najbolji na svijetu (Foto: EPA)

Čuveni udarač

Mike Tyson odabrao pobjednika duela Fury - Usyk: "Prevelik je za njega"

M. Šljivak

Borba Tysona Furyja i Oleksandera Usyka za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije nešto je što čitav svijet čeka. Pregovori početkom ove godine su propali, moguće je da se borba održi u decembru u Saudijskoj Arabiji. Prognozu borbe dao je legendarni Mike Tyson i on smatra da će Tyson Fury izaći kao pobjednik.

Mike Tyson uvjeren je kako Oleksander Usyk nema previše šanse u borbi protiv Tysona Furyja za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Pregovori o borbi dva neporažena šampiona za ujedinjenje titula prvobitno su propali. Sada se cijeli borilački svijet nada da će Saudijska Arabija ponuditi dovoljno novca, prije svega Kralju Cigana koji je i upropastio potencijalni meč nerealnim zahtjevima, te da će borba biti dogovorena za decembar.

Za legendarnog Mikea Tysona nema dileme. Fury je jednostavno prevelik za Usyka i smatra da Ukrajincu neće pomoći ni fenomenalne kretnje u ringu.

"Tyson Fury će pobijediti. On je nadmoćniji bokser", rekao je Tyson i objasnio je razloge svog odabira britanskog boksera.

"Usyk ne može protiv njega trčati dugo po ringu. Tyson će ga kad-tad stići, doći će na njega i završiti posao. Usyk ne može uzeti pojas samo kretnjom, u jednom trenutku će morati ući u borbu", govori Tyson.

Oglasi

"Fury je drugačiji borac od Anthonyja Joshue. Bit će mnogo konzistentniji u borbi, a i AJ ga je umalo zaustavio udarcima u tijelo. AJ ga je tako povrjeđivao, ali nije to radio često", dodao je čuveni udarač.

Tyson Fury izaziva sve na svijetu: "Najza*ebaniji sam tip na planeti"

WBC šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury javno je izazvao sve teškaše na borbu. Tvrdi da svi bježe od njega jer je najza*ebaniji tip na planeti i da zbog toga ne može naći protivnika.

Tyson Fury objavio je snimak na kojem je prozvao najveća imena svjetske boks scene. WBC prvak svijeta teške kategorije u javljanju tvrdi da svi bježe od njega i da niko ne želi u ring s njim.

Naravno, u prvom planu su mu danas bili Oleksandr Usyk koji drži sve preostale pojaseve teške kategorije, te Anthony Johusa. I za njih Kralj Cigana tvrdi da su pobjegli od njega, iako je on birao uslove po kojima će se boriti.

"Uživam, treniram, jedem, i radim mnoga druga sranja. Nokautirat ću sve te kurvine sinove i spreman sam za borbu", rekao je Fury na početku snimka i nastavio je:

"Nisam se borio od decembra. Onaj patuljak nije želio borbu (Usyk), AJ nije želio borbu, Andy Ruiz je tražio 20 miliona dolara. Ludi kučkin sin. Ne znam otkud mu da toliko vrijedi".

"Ima li ikoga da se bori? Zhang je također otpao jer je Joe Joyce zatražio revanš i to je otpalo. Tražim bilo koga, bilo koga. Usyk, AJ bilo ko. Sve ću vas sje*ati jer sam najzaje*aniji tip na svijetu", rekao je Tyson Fury u javnom obraćanju.

Fury, koji je dobio 33 od 34 odrađena meča u karijeri, u decembru prošle godine je u smiješnoj borbi savladao Dereka Chisoru, a zatim je uništio pregovore o borbi s Usykom za apsolutnog prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi