Ukrajinska mašina stala pred uplašenog Kralja Cigana - Oči Tysona Furyja nisu mogle slagati

Usyk spreman za borbu

Ukrajinska mašina stala pred uplašenog Kralja Cigana - Oči Tysona Furyja nisu mogle slagati

Midhat Šljivak

WBC šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury uz dosta muke je podijeljenom odlukom sudija pobijedio nekadašnjeg UFC šampion Francisa Ngannoua. Kralj Cigana je u trećoj rundi bio na podu, ali su sudije smatrale da je u ovom meču ipak pokazao više i dvojica su mu dala prednost u odnosu na Ngannoua. Očekivano, nakon borbe se u ringu pojavio Oleksander Usyk s kojim će se Fury boriti za apsolutnog prvaka svijeta i potpuno je ukrao šou od Britanca.

Tyson Fury je neočekivano teško došao do pobjede nad Francisom Ngannouom. Podjeljenom odlukom sudija Kralj Cigana je upisao novu pobjedu, no kamerunski Predator je pokazao kako će imati šta da kaže u svijetu boksa, iako su ga mnogi podcjenjivali.

Očekivano, nakon okončanja ovog meča u ringu se pojavio Ukrajinac Oleksandr Usyk. Protiv njega će se Fury boriti za apsolutnog prvaka svijeta, a borba je trebala da se održi 23. decembra. Britanac je čak prijetio tužbom ako se Usyk ne pojavi u ringu tog datuma, ali nakon batina koje je dobio sinoć sada se nećka.

"Idemo, 23. decembar. Ako se Usyk ne pojavi dobit će tužbu za kršenje ugovora", vikao je Kralj Cigana na sav glas, no sinoć je u ringu imao nešto drugačiji stav.

"Pobijedio sam i to je to. Idem kući odmoriti i vidjet ćemo šta će se dogoditi. Izgleda da ćemo morati pomjeriti 23. decembar", poručio je Fury.

Oglasi

Ipak, kada se Usyk pojavio u ringu, ovaj datum je ponovo postao akutelan. Ukrajinska mašina je Furyju i ekipi poručila da nema više izgovora i da je sve dogovoreno, dok je Fury 'nazor' saopštio da se može i sad boriti.

"Vraćamo se u ovu dvoranu 23. decembra. Hvala. Idem spavati", poručio je čudesni Oleksandr Usyk.

Međutim, promotor Frank Warren je također izbjegao odgovor o datumu borbe i poručio je: "Ova borba je najveća moguća, desit će se ovdje u Saudijskoj Arabiji i porušit će sve rekorde. Datum još nije saopšten", istakao je Warren.

Fury očigledno nije očekivao toliko težak meč s Ngannouom. Vjerovatno će probati pomjeriti datum, ali obećao je 23. decembar i cijeli svijet čeka da se borba za apsolutnog prvaka na kraju i desi.

Sučeljavanje je donijelo poprilično zanimljiv pogled na Kralja Cigana. Nikada nije bio ovako tih, oči su mu bile i uplašene i vidjet ćemo hoće li Fury uspjeti pomjeriti datum borbe s Usykom.

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Wilder ubio firunsko ****o u prvom mecu 2018 i sudije odlucile neriješeno
1 0
velez mo
Usyk nema sanse protiv Furija,Kralj cigana ima duze ruke i zna umrtviti mec,i sinoc je pao na samo jednom trenutku nepaznje,sto nije karakteristicno za njega,ostatak meca je lagano kontrolisao,treba dobro jak i tacan udarac da bi ga oborio.Predviđam nokaut Furija pred kraj meca,Usyk je dobar tehnicar ali slab udarac i puno ce se potrositi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi