Cifra je 'bolesna' - Kralj Cigana će uzeti toliko novca od meča s Usykom da to nije normalno
Foto - EPA

Borba za apsolutnog prvaka svijeta

Cifra je 'bolesna' - Kralj Cigana će uzeti toliko novca od meča s Usykom da to nije normalno

Midhat Šljivak

Tyson Fury i Oleksander Usyk borit će se za titulu apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije. Borba bi se trebala održati 23. decembra ili u januaru naredne godine u Saudijskoj Arabiji, a promotor Bob Arum ističe kako bi Kralj Cigana za ovu borbu mogao zaraditi oko 200 miliona dolara.

Tyson Fury konačno je pristao na borbu s Oleksanderom Usykom u kojoj ćemo saznati ime apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Kralj Cigana koji drži WBC pojas dugo je odbijao borbu s Usykom navodeći kako mu ta borba nije interesantna jer od nje ne može zaraditi, no ispostavilo se da će mu ovaj meč donijeti istinsko bogatstvo.

Promotor Bob Arum navodi kako će britanski bokser samo za meč s ukrajinskom mašinom inkasirati oko 200 miliona dolara.

"Ako pred Tysonom Furyjem kažete da će zaraditi 100 miliona dolara, naljutit će se. On smatra, a ja mislim da je u pravu, da će zaraditi mnogo više od toga, vjerovatno oko 200 miliona dolara", rekao je Arum.

Oglasi

Ta cifra je zaista nevjerovatna, ali je i dokaz da kada Saudijska Arabija želi nešto u svijetu sporta, to i lagano dobije nevjerovatnim ponudama.

Fury je ranije konstantno odbijao Usyka. Imao je nerealne zahtjeve za borbu, ali nije mogao pobjeći od cifri koje se nude, pa će svijet boksa dobiti prvog apsolutnog prvaka svijeta od 1999. godine.

"Nisam zainteresovan za borbu s njim. On je jedan ukrajinski beskučnik i to je sve. Nisam zainteresovan za ujedinjenje titula, to mi ništa ne znači. Ja tražim veliku isplatu."

"Ne govori dobro engleski, zato tražim Amerikanca za borbu. Vjerovatno ću tražiti borbu s Jonom Jonesom. Hejtera će uvijeg biti, ali ja dobijam vreću novca i ne osjećam se loše kada unovčim ček. Neće mi biti bitno dok budem jeo sladoled i marshmallow i dok budem pio Pina Colade cijeli dan. Svi slavni imaju hejtere. Uvjeren sam da je i Van Gogh imao hejtere, ali nikom nije znao ime. To vam sve govori", istakao je Tyson Fury prije nego što je potpisao ugovor o borbi s Usykom.

Ipak, prije borbe za ujedinjenje pojaseva, Kralj Cigana 28. oktobra ima obračun s nekadašnjim UFC šampionom Francisom Ngannoum. Strašni nokauter je poručio Furyju da ne bude tako opušten i da mu sprema nokaut od kojeg se neće oporaviti do meča s Usykom.

Očigledno je Fury poprilično podcijenio Predatora koji najavljuje veliko iznenađenje u ringu i vidjet ćemo šta će se desiti za nešto više od tri nedjelje.

Top Komentari

Chupy
Naravno, glupi arapi!!! Samo oni mogu bacati tolike pare za pola sata kurcenja!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi