Bahatost mu skočila na nos: Ako se ne pojavi na obećani datum Tyson Fury će ispasti teška kukavica
Foto - EPA

Fury protiv Usyka

Bahatost mu skočila na nos: Ako se ne pojavi na obećani datum Tyson Fury će ispasti teška kukavica

Midhat Šljivak

Tyson Fury je uz dosta muke savladao Francisa Ngannoua. WBC šampion svijeta ostao je iznenađen snagom i kvalitetom ovog MMA borca i može biti sretan što je 'preživio' ovaj meč. Kralj Cigana je sam sebi napravio problem jer je pred ovaj meč najavio borbu za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka i to za 23. decembar.

Tyson Fury jedva je uspio pobijediti MMA zvijezdu Francisa Ngannoua. Kralj Cigana je slavio podijeljenom odlukom sudija, no Ngannou je pobjednik večeri jer se samo o njemu priča u svijetu boksa.

Britanski bokser sada ima novi izazov. To je Oleksander Usyka u borbi za apsolutnog prvaka svijeta. Borba je zakazana za 23. decembar u Saudijskoj Arabiji, ali iz tima Kralja Cigana tražili su pomjeranje datuma.

"Tužit ću Usyka ako se ne pojavi 23. decembra", govorio je pred borbu s Ngannouom Tyson Fury, ali sada bi najradnije da se borba odgodi za januar i progutao je sve što je rekao.

"Nije to bila moja najbolja izvedba i neću tražiti nikakve izgovore. Da sam slušao razne eksperte koji su govorili da je ovo laka borba i da nije vrijedna gledanja, ne bih je dobio", rekao je Fury i o Ngannou je rekao:

Oglasi

"Bio je čudniji nego što sam mislio, konstantno je išao prema naprijed. Dobro je radio ono što je radio. Svaka mu čast, namučio me više nego svi ostali bokseri u proteklih 10 godina. Ovo mi je najteža borba godinama unazad"

"Naredni je Oleksandr Usyk", istakao je Fury.

Usyk nema namjeru da olakša posao svom rivalu. Za njega je datum postavljen i promjene nema.

"Fury, ja sam spreman za 23. decembar. Da li si ti?", pitanje je koje je fenomenalni Ukrajinac svom budućem rivalu.

Fury se našao u nezavidnoj situaciji jer je do borbe ostalo samo 50 dana, no sam je sebi iskopao jamu ponižavajući druge i vjerujući da je nepobjediv i nedodirljiv.

Top Komentari

King_Kenny
...Ngannou ga je dobro napatio,ali on ce ovog Usyka prebiti ko macku...znaci nema lik nikakve sanse,izdominirat ce ga Fury,iskoristiti ce prednost u visini,zadavati udarce sa distance,nece mu ovaj prici...
0 1
Joe17
Hebo vam USYK *********
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi