Nevjerovatne scene

Fudbalska sramota kakvu svijet ne pamti desila se na meču Real Madrid - Atletico

Midhat Šljivak

Real Madrid i Atletico u Saudijskoj Arabiji igraju meč polufinala španskog Super kupa, a pred ovaj duel desila se zaista sramotna scena. Minuta šutnje legendarnom Franzu Beckenbaueru je izviždana.

Legenda svjetskog i njemačkog fudbala Franz Beckenbauer preminuo je 7. januara u 78. godini života. Smrt čuvenog Kaisera rastužila je fudbalski svijet i klubovimu odaju posljednju počast.

Međutim, ono što se večeras desilo u Rijadu na meču španskog Super kupa između Reala i Atletica, zaista je degutantno. Minuta šutnje za čuvenog Nijemca je izviždana.

Dok su svi na terenu mirno stajali i odavali počast legendi Bayerna, njemačkog i svjetskog fudbala, s tribina su se mogli čuti povici i zvižduci.

Nije ni fudbalerima bilo svejedno to slušati. To je jasno po njihovim izrazima lica i ovo je definitivno ogromna sramota za organizatore, ali i navijače koji su zviždali.

Ovo je bez ikakve dileme jedna od najvećih sramota koje su viđene u posljednjih nekoliko godina na fudbalskim terenima.

Na terenu Real i Atletico priređuju spektakl

Odličan meč gradskih rivala igra se u Rijadu. Nakon 20 minuta igre već su postignuta dva gola.

Atletico je poveo u sedmoj minuti. Nakon kornera Griezmanna, Hermoso pogađa za 1:0.

Izjednačenje stiže u 20. minuti. Luka Modrić ubacuje, a najviši u skoku je Nijemac Antonio Rudiger za 1:1.

Očekivali su svi spektakl i za sada ga gledaju. Ostaje nam da vidimo ko će biti bolji u 90 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.