"Uđem u kockarnicu, priđe mi djevojka, bude sa mnom cijelu noć i traži 1000 eura, ja neću da platim"

Ispovijest fudbalske propalice

"Uđem u kockarnicu, priđe mi djevojka, bude sa mnom cijelu noć i traži 1000 eura, ja neću da platim"

A. Čaušević

Svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata, međutim u fudbalu nikad nije uspio. Zašto je to tako krivca treba tražiti u samom sebi, ozbiljan fudbal je prestao igrati još sa 30 godina, a prije nekoliko sedmica je i definitivno okačio kopačke o klin.

Royston Drenthe se opravdano smatra najvećim promašajem u historiji Reala, a kako je i sam priznao fudbala se zasitio jer mu se nije sviđao smjer u kojem ide ova igra.

Nizozemac je imao i brojne poroke. Jedan od njih su burni noćni izlasci sa prijateljima kako po noćnim klubovima, tako i po kockarnicama.

Prije nekog vremena ispričao je zanimljivu anegdotu s kojom su se suočili on i jedan od njegovih prijatelja i to dok je nekadašnji lijevi bek bio član Real Madrida.

"Odlučio sam se povući iz fudbala s trideset godina jer nisam bio sretan. Bio sam umoran i razočaran. Ne sviđa mi se svijet profesionalnog fudbala."

Oglasi

"Ostajem navijač Real Madrida, bio je to klub u kojem je bilo svega, igrao sam u najboljem klubu u historiji s najboljim igračima. Mogu reći da sam živio san."

"Problemi su za mene počeli s dolaskom Josea Mourinha, onoga zbog kojeg sam napustio Real Madrid. U ljeto 2010. naporno sam radio, Marcelo je bio povrijeđen i stoga sam mogao imati prostora za igru."

Drenthe na jednoj od zabava sa djevojkama

"Ipak, iznenada, posljednjeg dana prijelaznog roka Mourinho mi je rekao da moram otići. Imao sam manje od 24 sata da odaberem tim…"

"U Madridu sam često izlazio noću, čak i u velikoj tajnosti. Nije lako reći 'ne' svaku večer, jer Madrid nudi mnogo iskušenja. Restorane, zabave, djevojke."

"Jednom sam otišao u kockarnicu s prijateljem i odjednom smo ugledali dvije lijepe djevojke. Proveli smo s njima cijelu noć, ali su nam na kraju tražili po 1000 eura.

"Nisam mislio da ću im uopće morati platiti, ali na kraju smo im dali sve žetone koje smo osvojili u kasinu", ispričao je Drenthe.

Nakon avanture u Realu Drenthe je promijenio veliki broj klubova. Čak je 2017. godine odlučio i završiti karijeru, ali se vratio nekoliko mjeseci kasnije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Budala
0 0
student
komentar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi