U Realu saznali ime sudije za naredni meč, pa počeli rigati vatru: "Gubimo kad on sudi..."
Alberola Rojas sudit će Atletico - Real i u redovima Kraljeva nisu nimalo zadovoljni.

Superkup Španije

U Realu saznali ime sudije za naredni meč, pa počeli rigati vatru: "Gubimo kad on sudi..."

Eldar Ganibegović

Real Madrid na teren će za dva dana u polufinalu Superkupa Španije. Protivnik je Atletico Madrid, sada su poznata i službena lica, a u Real Madridu nisu zadovoljni delegiranjem glavnog sudije.

Nakon uspješno preskočene prepreke u Kupu Kralja (Arandina), Real Madrid za dva dana nastavlja s takmičarskim obavezama. Naredni izazov je Superkup Španije.

Dana 10. januara protivnik Real Madridu biti će gradski rival, Atletico. Upravo su Jorgandžije nanijele jedini poraz Kraljevima u dosadašnjem dijelu sezone.

Tu utakmicu, u Primeri, sudio je Alberola Rojas. Bilo je mnogo priče oko suđenja nakon te utakmice, a na štetu Real Madrida.

Alberola Rojas sudi Real Madrid - Atletico Madrid

Sada je poznato ko će suditi novi madridski derbi ove sezone. U Realu nikako nisu zadovoljni jer je to upravo Alberola Rojas.

Na TV kanalu Real Madrida poslana je oštra poruka. Iz nje se jasno može zaključiti kako nikome na Bernabeuu nije drago što će ovaj čovjek suditi u tako važnom meču.

Oglasi

"Napravio je neke ozbiljne greške koje su dovele do jedinog poraza Real Madrida u ovoj sezoni. Real Madrid ima stopu pobjeda od 50 posto i izgubio je oba protekla meča koje je sudio Rojas", poruka je poslana na TV kanalu Real Madrida.

Real Madrid izgubio je na tri od osam utakmica kada je sudio Alberola Rojas. 

Bilo kako bilo, promjene sada nema. Kraljevi će morati da urade na terenu šta je do njih i da se manje oslanjaju na suđenje. 

Podsjetimo, u pomenutom meču kada je Real Madrid poražen s 3:1 od Atletica ranije ove sezone, viđeno je nekoliko spornih sudijskih odluka.

Rojas je poništio pogodak Camavinge jer je Rudiger bio u ofsajdu, dok je Rojas propustio pokazati crveni karton Gimenezu nakon faula nad Rodrygom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi