Al-Khelaifi potvrdio džentlmenski dogovor s Mbappeom: "Neću govoriti o brojkama..."

Mnoge stvari su jasnije

Al-Khelaifi potvrdio džentlmenski dogovor s Mbappeom: "Neću govoriti o brojkama..."

Edmir Škorić

I dok se u Madridu neprestano nadaju dolasku Kyliana Mbappea na ljeto, iz Pariza stižu izjave koje, iz perspektive realovaca, zvuče zabrinjavajuće.

Nasser Al-Khelaifi je kao prvi čovjek PSG-a gostovao u RMC-u kod Jeromea Rothena i iskoristio priliku da (ponovo) govori o slučaju Kyliana Mbappea. Njemu ugovor ističe krajem juna, a uveliko se nagađa hoće li ostati u Parizu ili pak potpisati za Real.

"Gledajte, ja ništa ne skrivam, želim naravno da Mbappe ostane, za mene je on najbolji na svijetu i takođe mislim da je PSG najbolji klub za Kylana. On je centar svega", rekao je Al-Khelaifi, pa je dodao:

"Imam jako dobar odnos s njim. Ne samo kao igrač, već kao osoba. Postoji između nas džentlmenski dogovor. Ne želim otkrivati šta je u ovom sporazumu, ali postoji dogovor. Ne želim da pričam o novcu i da govorim koliko je vrijedan. Naš dogovor nije pitanje novca. Ovo ostaje interna stvar. I to je više od potpisanog sporazuma", poručio je Al-Khelaifi.

Konačno, na temu Mbappea, pozvao je medije da "ostave Kyliana na miru". "Francuz tačno zna šta radi. Vjerujem mu, on nikada neće učiniti ništa protiv kluba", zaključio je Al-Khelaifi.

Oglasi

"Probali smo mnogo stvari u posljednjih jedanaest ili dvanaest godina. Neke stvari su uspjele, a druge nisu. Mislim da je i to iskustvo za nas".

Prema Al-Khelaifiju, trenutni tim i kako se predstavlja je pravo zadovoljstvo: "Tim igra kao tim, kao kolektiv. Zajedno se branimo, zajedno napadamo. Svi rade jedni za druge, na terenu i van njega . Atmosfera u trening centru danas kada ga pogledam je divna i pozitivna. Kao da idem u Diznilend".

Al-Khelaifi je odbacio glasine da Luis Enrique sjedi na klimavoj stolici. Španac je po njemu "najbolji trener na svijetu danas". Al-Khelaifi je impresioniran promocijom talenta i vrlo tehničkog fudbala od strane španskog trenera.

U međuvremenu, postoje problemi oko moguće kupovine Parka prinčeva, koji blokira gradska uprava Pariza. Al-Khelaifi također nije ljubazno razgovarao sa političarem Davidom Belliardom. On je izrazio kritike na račun projekta.

"Možda zato što smo iz Katara, zato što smo Arapi? To nije u redu. Zakonski on to ne može reći", ističe Al-Khelaifi. Nije želio da optuži političara za rasističku motivaciju, već je samo zaključio riječima: "Ne znam šta o tome kažu advokati, ali je ozbiljno".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da se vratimo na Mbappea. Francuz je slobodan da pregovara sa svim klubovima oko eventualnog dogovora jer mu ugovor sa PSG-om ističe na kraju sezone. No, čini se da mu niko, pa ni Real Madrid nije dostavio tako dobru ponudu da bi je objeručke prihvatio, te Parižanima okrenuo leđa.

Iako se u nekim trenucima činilo da je na pragu prelaska u Madrid, sada se pak čini da ćemo ga i narednih sezona gledati u bogatom PSG-u.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi