Florentino je rečenicom "Nećeš zaraditi više od Modrića" doveo veliko pojačanje u Real!
Luka Modrić je ikona Reala i, unatoč svemu, neko ko zarađuje najviše u klubu. Neke nove zvijezde tek treba da dosegnu taj nivo.

Sport ispred novca

Florentino je rečenicom "Nećeš zaraditi više od Modrića" doveo veliko pojačanje u Real!

Edmir Škorić

Ova "taktika" bila je jako uspješna kada je Real Madrid ljetos dovodio svoje veliko pojačanje i igrača koji bi godinama mogao biti alfa i omega najvećeg kluba na svijetu.

Uobičajene su i uglavnom jako iscrpljujuće sve te procedure oko dovođenja igrača, a naročito velikog talenta kojeg apsolutno svi žele.

Idu prvo mjeseci glasina, priprema se teren za njegov transfer, pa agenti podižu cijene, u javnost se katkad šalju i lažne cifre, a onda slijede pregovori koji se znaju odužiti na nekoliko mjeseci. Kada igrač sa agentima odluči da prihvati ponudu, mora onda njegov klub da bude zadovoljan odštetom, naravno u slučaju ako se ne radi o igraču bez ugovora.

Tako je otprilike sve bilo i u slučaju mlade zvijezde koja je otišla u Madrid iako je mogao da bira gdje. Mislilo se da će put Liverpoola ili Manchester Cityja, ondje su ga silno željeli, bio bi blizu kuće, ali on je znao da se poziv Reala ne odbija.

Jude Bellingham je tako došao u Real Madrid i već sada je jasno da je to bio najbolji mogući potez i za njega i za Florentina Pereza, a nakadno je u programu El Chiringuita otkrivena "mala tajna" i određena vrsta trika kojom je prvi čovjek Kraljeva "natjerao" Engleza da dođe u Španiju.

Oglasi

Bellingham u društvu predsjednika Pereza i "ljubav na prvi pogled"

"Nećeš zaraditi više od Modrića", navodno je bila rečenica koju su rekli Bellinghamu. Naravno, Judeu to nije smetalo, shvatio je da je klub takav da postoji hijerarhija i da se svako mora tek dokazati i da ništa ne može preko noći.

Bivšem igraču Borussije Dortmund je to bio vjetar u leđa, shvatio je da je Real pravo mjesto gdje bi trebao da nastavi karijeru, da će dobiti priliku za razvoj i nakon riječi koje je čuo nije više imao dilemu.

Jude Bellingham dao je prednost sportskom projektu ispred novca, iako je, tvrdi se, bilo timova koji su mu nudili i osam miliona eura više po sezoni, što je naravno velika razlika.

Možda i Mbappe uradi isto

U Real Madridu se nadaju da će Kylian Mbappe na kraju učiniti isto. On trenutno nije pokazao isti stav kao Englez, ali ima vremena za to ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napadač PSG-a zna da mu Real Madrid neće dati više novca nego bilo kome drugome kratkoročno, ali dugoročno je vrlo vjerovatno da hoće. No, i ovako i onako svi ti mladi i sjajni igrači imaju ogroman novac, trebalo bi da im on ne bude primaran već ljubav i strast prema fudbalu i sportskom projektu, a Realov je zaista poseban.

Osim toga, igrači znaju da je igrati za Real veličanstvena stvar i da nudi razne benefite, te da se kao igrač madridskog velikana može dobiti najunosnije sponzorske ugovore najjačih brendova na svijetu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi