Veliko neprijateljstvo vlada između Barcelone i Real Madrida (Foto: Screenshot)

Danas se sve vidi

Kamere snimile igrača Barce kako s prezirom gleda prema Viniciusu: "Samo ako taj šu*ak kaže riječ"

Midhat Šljivak

Real Madrid je u finalu španskog Superkupa deklasirao najvećeg rivala Barcelonu s 4:1. Glavna zvijezda utakmice u Rijadu bio je Vinicius Junior koji je postigao tri pogotka, ali je isto tako uspio isprovocirati 'pola Barce', pa su kamere snimile trenutak u kojem Ferran Torres Brazilcu prijeti batinama.

U savremenom fudbalu od kamera se više ništa ne može sakriti. Snimi se svaki detalj na terenu i pored njega, a takav slučaj desio se tokom utakmice španskog Superkupa između Real Madrida i Barcelone.

Vinicius Junior je uništio velikog rivala. Postigao je tri gola i donio je Kraljevima trofej, te se ponovo potrudio da ga igrači i navijači katalonskog tima dobro zapamte.

Poznat je napadač Reala kao provokator. Često je meta protivnika upravo zbog svog ponašanja na terenu, a ovog puta ga je spremno čekao fudbaler Barcelone Ferran Torres. Bio je spreman rizikovati sve da Vinija 'nauči pameti'.

Kamera je ofanzivca Barce snimila dok na klupi priča o Viniciusu. Izgledao je kao da bi želio započeti obračun s njim i čekao je da mu ovaj kaže barem jednu riječ.

"Ako mi se taj tip obrati, kunem se da ću ga udariti. Samo neka mi taj šu*ak kaže riječ, polomit ću ga", govori Ferran Torres na klupi Barcelone.

Vini Jr je česta meta rasističkih povika

Mladi Brazilac česta je meta rasističkih povika u Španiji. U nekoliko navrata je čak želio napustiti meč zbog toga.

Navijači širom Španije vrijeđaju i provociraju napadača Reala. On to ne može da trpi i ulazi u sukobe koji potom prijeđu na veći nivo i dođe do žestokih rasističkih uvreda prema fudbaleru.

Prošle godine Vini Junior je nekoliko puta u suzama završavao utakmice. Dobijao je podršku sa svih strana svijeta, a Real je podržao svog igrača posebnim programima protiv rasizma.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi međutim vjeruju da do vrijeđanja ne bi došlo da se Brazilac normalno ponaša na terenu i da ne provocira druge i česta je to tema u španskim medijima.

Bez obzira na ponašanje apsolutno niko ne zaslužuje uvrede na račun boje kože i to je zaista gnusno na fudbalskom terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti