Zbijanje šala na račun izgleda hrvatskog veznjaka

Modrić ne zna je li pošao ili došao, Marcelo ga ismijava pred svima, a Ronaldo umire od smijeha...

Admin Čaušević

Luka Modrić je izgradio status jednog od najboljih igrača u historiji Real Madrida, međutim njegov početak u redovima španskog kluba uopšte nije bio obećavajući, znao je biti i meta ismijavanja vlastitih saigrača. Ipak, s vremenom je Hrvat sve promijenio u svoju korist.

Modrić je u Real Madrid stigao na ljeto 2012. godine, u posljednjim danima prijelaznog roka i to na insistiranje Josea Mourinha. Vrijeme je pokazalo da je tada iskeširanih 35 miliona bilo puni pogodak.

Prva sezona za Hrvata je bila očajna, proglašen je čak i najgorim pojačanjem, međutim njegovo vrijeme je počelo da dolazi kada je na klupu sjeo Carlo Ancelotti.

U to vrijeme Cristiano Ronaldo je bio najveća zvijezda ekipe, dok je i Marcelo postepeno počeo da kupi svjetsku slavu te su njih dvojica bili omiljeni za novinare.

Tako je još na početku svog dolaska u Real Modrić doživio jednu neugodnu scenu kada su ga ismijavali Marcelo i Cristiano Ronaldo.

I dok je moderator na španskom jeziku pitao novinare da li ima pitanja za Modrića, Marcelo je dobacio Ronaldu da Hrvat ne razumije zbog kose preko ušiju.

Modrić, Marcelo i Ronaldo su imali niz sjajnih godina u Realu

I sam hrvatski veznjak je djelovao zbunjeno, pokušavao je da se nasmije, čak je i gledao ka svojim saigračima kao da se pita šta se dešava, dok su Ronaldo i Marcelo umirali od smijeha.

S vremenom se između njih stvorilo veliko prijateljstvo. Kada su se uvjerili u Modrićeve kvalitete počeli su i više da cijene budućeg osvajača Zlatne lopte.

Na terenu su zaista bili dominatni, a pamti se period od 2016. do 2018. godine kada su Los Blancosi tri puta u nizu osvojili Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Desetak godina nakon ovog događaja Modrić je i dalje član Kraljeva što dovoljno govori o njegovoj veličini, dok Brazilac i Portugalac igraju u manje kvalitetnim ligama.

Međutim, svemu dođe kraj pa tako izvjesno i Modrićevom boravku u Madridu pošto mu kroz nekoliko mjeseci ističe ugovor i za sada nema nagovještaja oko produženja saradanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.