Svijet razapinje Kroosa koji je pokazao svoje pravo lice: "Nije ti neugodno?"

Jedno govori, drugo radi

Svijet razapinje Kroosa koji je pokazao svoje pravo lice: "Nije ti neugodno?"

E. Škorić

Iskusni njemački veznjak Toni Kroos već danima je u centru fudbalske javnosti zbog dešavanja u Saudijskoj Arabiji, čije stanovništvo nimalo ne voli zvijezdu Real Madrida, a sve zbog nedavnih komentara i stavova.

Toni Kroos bio je izviždan u mečevima protiv Atletico Madrida i Barcelone dok je Real Madrid igrao u Saudijskoj Arabiji završnicu Superkupa Španije.

Fudbaler veznog reda bi bio izviždan svaki put kada dotakne loptu. Jedina je zvijezda koja je dobila takav tretman do strane arapskih navijača, koji mu nisu zaboravili riječi od ljetos, kada je bio protivnik odlaska u ovu zemlju i kada je govorio o ljudskim i radničkim pravima.

Bivši igrač Bayerna je takođe drugim fudbalskim zvijezdama govorio da ne bi trebali da odlaze u Saudijsku Arabiju i da je greška ako to učine, te da sam ne bi prihvatio da igra u toj zemlji.

Međutim, mnogi fanovi sada Kroosa napadaju na društvenim mrežama jer se pojavljuje u sponzorskom videu u kojem je promovisao turizam u Dubaiju, još jednoj bogatoj zemlji sa Bliskog istoka. Iako je naznačio da je riječ o reklami za Real Madrid, to nije spriječio brojne korisnike društvenih mreža da ga "operu".

Oglasi

"Nije ti neugodno što ovo radiš?", upitao je jedan navijač, kojeg je iznervirala činjenica da Kroos radi upravo ono protiv čega se 'bori'.

"Ne, Toni, ovo ti ne treba, bolji si od ovoga", dodaje drugi navijač. "Sada su ti odjednom arapske zemlje dobre, ha?", pita ga treći...

Ima i onih koji ipak smatraju da su kritike na račun Kroosa neosnovane. "Ako kritikuje odlazak mladog igrača u Saudijsku Arabiju, to ne znači da mrzi tu zemlju ili njenu tradiciju".

Kroos je jedan od najiskusnijih igrača Real Madrida i za sada nije poznato hoće li, poptu Luke Modrića, ostati još jednus sezonu ili će već na ljeto otići. U međuvremenu ga u Njemačkoj prizivaju za povratak u reprezentaciju i vrlo je moguće da će zaigrati na Euru iako je ranije donio odluku da se povuče iz nacionalnog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Toni Kroos je za Njemačku upisao 106 nastupa i bio je jedan od najvažnijih igrača reprezentacije. Postigao je 17 golova i 2014. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, ali nedostaje mu trofej na Euru.

Njemačka će kao domaćin biti makar na papiru jedan od favorita za osvajanje zlata, ali trenutni igrački kadar ne blista. Shodno tome, Nijemci žele da se vrati Kroos i navodno je već kontaktiran od strane tamošnjeg fudbalskog saveza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi