Zahvalni Portugalcu

Pa ni Totti na Olimpicu nije doživio ono što je Mourinho večeras

Edmir Škorić

Roma je večeras savladala Veronu sa 2:1 u prvoj utakmici pod vodstvom bivšeg svog veznjaka Danielea De Rossija, koji je dobio šansu umjesto Josea Mourinha.

Roma je u prvih 45 minuta dominirala i vodila je 2:0 golovima Lukakua i Pellegrinija, a kada je Dybala u nastavku izašao s terena, Roma je doslovno nestala s terena.

Mogla je da smanji u 65. minuti Verona, ali je Milan Đurić promašio penal. Verona je uspjela doći do gola utjehe 20.-ak minuta prije kraja i potom kreće ofanziva gostiju, ali je Vučica uspjela da sačuva vodstvo i da De Rossi trijumfom krene u novu trenersku avanturu.

Utakmicu su obilježili navijači Rome, koji su skandirali u čast Josea Mourinha. Oni teško zaboravljaju sve ono što je Mourinho uradio za Romu i smatraju da nije trebao dobiti otkaz. Pozivali su na odlaske vlasnika, a u jednom trenutku su čak dva minuta skandirali ime slavnog trenera.

Također, uočene su na tribinama Olimpica poruke za Mourinha.

"Mou, jedan od nas", piše na jednom transparentu, na drgom: "Branio si nas od svega i svakoga. Roma ne zaboravlja. Hvala ti gospodine Jose".

Na ostalim transparentima također je pisalo: "Jedini koji nas je branio, zadnji koji se predao. Hvala Jose". "Malo ko nas je predstavljao na način na koji si ti. Svaki će ti romanista biti zahvalan".

Jasno je i novom treneru De Rossiju koliko su navijači Rome zaluđeni Mourinhom, ali i on sam je kao legenda kluba dobio velike ovacije i naravno potpunu podršku iako mnogi smatraju da nema dovoljno iskustva da preuzme užarenu klupu Vučice.

Što se Mourinha tiče, on je navodno spreman da nastavi trenersku karijeru u Saudijskoj Arabiji gdje ga očekuje bogata ponuda, iako se povezivao s nekoliko evropskih timova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čak 15 godina je Roma bila bez trofeja, dok za trenera nije stigao Jose Mourinho. Portugalac je na klupi Vučice osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige, a naredne sezone igrao i finale Evropske lige gdje je poražen od Seville.

Nakon nekoliko loših rezultata ove sezone, došlo je do rastanka. Kulminiralo je sve nakon 3:1 poraza od AC Milana na San Siru i Posebnom je uručen otkaz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.