Ponoćna bomba za apsolutno iznenađenje: Mourinho dogovorio novi posao, žrtva je otpisani Hrvat!

Navodno je sve dogovoreno

Ponoćna bomba za apsolutno iznenađenje: Mourinho dogovorio novi posao, žrtva je otpisani Hrvat!

Admin Čaušević

Jose Mourinho neće dugo biti bez trenerskog posla. Nakon što je u suzama napustio Romu već mu se smiješi novi angažman i navodno je već dogovorio većinu stvari i samo se čeka da sjedne na klupu.

Prema izvještajima iz Saudijske Arabije otpušteni trener Rome Jose Mourinho dao je svoje dopuštenje da se pridruži saudijskoj ekipi iz Pro lige Al-Shababu.

Posebni je u prošlosti nekoliko puta potvrdio da je odbio nevjerovatne ponude Saudijske Arabije kako bi ostao na Olimpicu, ali sada više nema prepreka.

Međutim, ne samo da mu Giallorossi nisu predložili novi ugovor nakon isteka ugovora u junu 2023., nego su ga odlučili otpustiti usred sezone.

Sada kada je Portugalac slobodan, saudijski novinar Turki Alghamdi tvrdi da je Mourinho rekao Al-Shababu da je spreman odmah preuzeti kormilo.

Oglasi

Za dovođenje jednog od najboljih trenera u historiji saudijski klub prvo mora dobiti dopuštenje Komisije za finansije Ministarstva sporta.

To će značiti da će sa klupe definitivno letiti Igor Bišćan koji je već sedmicama otpisan u ovom klubu, ali nekako uspjeva preživiti sve do sada.

Ukoliko se pronađe zajednički jezik sa Mourinhom to znači će Bišćan u razmaku od nekoliko mjeseci dobiti dva otkaza pošto je ljetos smijenjen i u Dinamu.

Među poznatijim igračima koji su već u saudijskom klubu su Yannick Carrasco, Ever Banega i Roman Saiss, a Al-Shabab također pokušava dovesti napadača Napolija Mattea Politana.

Inače, Mourinho je otvoreno govorio da će jednog dana otići da radi u Saudijsku Arabiju, a kako sada stvari stoje njegovo proricanje budućnosti će se brzo i realizovati.

Doveli su Saudijci do sada niz velikih fudbalskih zvijezda u svoju ligu, a dovođenje čovjeka sa svim evropskim klupskim trofejima bi sigurno dodatno probudilo interes za tamošnjim prvenstvom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi