Ni čelnici Rome nisu vjerovali šta im je rekao De Rossi kada su dogovarali uslove saradnje
De Rossi na predstavljanje stigao uz veliki doček navijača i novinara

Navijači ga mnogo cijene i poštuju

Ni čelnici Rome nisu vjerovali šta im je rekao De Rossi kada su dogovarali uslove saradnje

S. Mlaćo

Daniele De Rossi novi je trener Rome i stiže kao zamjena za Josea Mourinha.

De Rossi je predstavljen kao novi trener do kraja sezone, a navijači Rome su itekako sretni. Radi se o igračkoj legendi kluba i svi su mišljenja da će napraviti velike stvari.

Velikog trenerskog iskustva i nema, no poziv iz voljenog kluba nije mogao odbiti. Koliko mu Roma znači najbolje govori potez koji je napravio kada se pričalo o iznosu plate.

"Vi napišite iznos koji želite i ja ću prihvatiti", rekao je De Rossi čelnicima Rome.

Zatražio je samo bonus ukoliko Roma izbori plasman u Ligu prvaka, a zanimljivo da u ugovoru nema klauzula o automatskom produženju saradnje nakon ljeta, što znači da ga se klub može 'riješiti' odmah kada se ozvaniči kraj sezone u Seriji A.

Time je De Rossi pokazao da se u svakom pogledu stavio na raspolaganje Romi i to će navijači sigurno cijeniti, jer je to prava rijetkost, posebno u današnjem svijetu ugovora kada treneri dobijaju milionska obeštećenja i imaju posebne klauzule kojem im osiguraju pravo bogatstvo.

Oglasi

Naveo je da ne želi da ga u klubu gledaju kao bivšeg igrača i legendu, već kao trenera koji će sve učiniti da napravi uspjeh.

Isto je rekao i navijačima Rome te kazao da poziv da sjedne trenersku klupu iskreno nije očekivao. De Rossi je kratko vodio SPAL, ali dobio je otkaz i bio je bez posla.

Biće zanimljivo vidjeti kako će izgledati Roma bez Josea Mourinha. Mourinho je u posljednje vrijeme bio na meti navijača, Roma je igrala sve lošije, te je bilo pitanje dana kada će saradnja da pukne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho je emotivno primio odluku o rastanku sa Vučicom iz Rima, a na twiteru je napisao: "Arrivederci Roma".

Romu je Mourinho ostavio na devetom mjestu sa 29 osvojenih bodova i daleko od borbe za Evropu. Zbog toga De Rossiju treba pravo malo čudo, a da li će se desiti ostaje da se vidi. Debi će upisati već danas protiv Verone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi