Za nove šampione na tatamiju

Mozzart uz džudiste banjalučke Zvijezde

Sponzorski tekst

Banjalučki Džudo klub Zvijezda već 16 godina stvara nove šampione na tatamiju. Više od 120 članova podijeljenih u pet sekcija uvježbava ovu borilačku vještinu, a mogu se pohvaliti da u svojim redovima imaju šampione republike, države pa i Balkana. Podsticaj u borbama za nove medalje dala im je kompanija Mozzart novčanom donacijom.

„Podrška koju nam je pružila kompanija Mozzart je i više nego dobrodošla. Malo je kompanija koje imaju pravi osjećaj za društvenu odgovornost i mi to prepoznajemo i cijenimo. Kao i svaki sport, tako i naš iziskuje velika novčana sredstva i ovu pomoć, u najvećoj mjeri, usmjeravamo na naše najbolje takmičare. U to ime, želim da se zahvalim kompaniji Mozzart“ poručuje Jasenko Delić, predsjednik Džudo kluba Zvijezda, Banjaluka.

Perspektivni džudisti su podijeljeni u sekcije po starosnim grupama, od najmlađih do najstarijih, među kojima imaju i četiri profesionalna takmičara. Seniori se takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a višestruki su pravci republičkog i državnog nivoa. 

Najveće uspjehe u klubu do sada je ostvarila njihova najbolja takmičarka Sofija Pajić koja se okitila titulama šampionke Srpske i BiH za kadete, juniore i seniore. Ponosni su i što je Sofija šampionka Balkana za seniorke u ekipnoj konkurenciji, vicešpampionka Balkana za seniore u pojedinačnoj konkurenciji i osvajačica bronze na Prvenstvu Balkana za juniore. Osvojila je još pet bronzanih medalja na Evropskom džudo turu u Češkoj, Italiji, Rumuniji, Austriji, Sloveniji, kao i srebrne medalje na Evropskom kupu u Makedoniji.

Ambicije kluba u narednom periodu su da Sofija Pajić učestvuje na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu, kao i nastavak kvalitetnog rada sa svim članovima kluba. Svjetsku džudo scenu ne bi mogli da prate, niti ulažu u razvoj mladih nada bez redovnog finansiranja nadležnih, kao i pomoći društveno odgovornih kompanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.