Asistencija Mozzarta za buduće asove: Uspješno završen golmanski kamp Akademije Asmir Begović

Na zimskom kampu u Sarajevu treniralo 57 budućih čuvara mreža

Asistencija Mozzarta za buduće asove: Uspješno završen golmanski kamp Akademije Asmir Begović

Sponzorski tekst

Uspješno je završen još jedan zimski kamp golmanske Akademije Asmir Begović na kojem je vještine odbrane mreže učilo 57 budućih golmana i golmanica. Sa njima su radili vrhunski treneri, a podršku im je i ovaj put pružila kompanija Mozzart.

-Hvala kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji naših kampova u kontinuitetu. Ova saradnja nam veoma znači jer doprinosi našoj misiji stvaranja budućih vrhunskih golmana koji će čuvati mreže domaćih i inostranih klubova. Ovaj put smo imali posebno veliku zainteresovanost mladih, što nas veoma raduje- poručuje direktor Akademije i glavni trener, Ibro Hodžić.

Sa polaznicima kampa, među kojima su bile i tri djevojčice, posvećeno je radilo čak 13 trenera - sa Akademije Asmir Begović, kao i gostujućih. O kvalitetu rada Akademije svjedoči činjenica da su ovaj kamp pohađali mladi golmani iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Norveške… 

Treninzi su bili fokusirani na individualni rad s polaznicima, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa. Mladi talenti su imali četiri specijalizovana treninga, kviz, kao i predavanje o analizi golmana. 

Akademija koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član Evertona Asmir Begović, osim u Bosni i Hercegovini, ima svoje ispostave u Engleskoj i Njemačkoj. Ponosni su na odličnu saradnju koju njeguju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu organizovali su kampove u brojnim gradovima širom BiH, gdje su radili sa trenerima i golmanima iz lokalnih klubova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat. 

Nakon zimskog, tradicionalno, najavljuju ljetne golmanske kampove širom naše zemlje uz pomoć i asistenciju regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.