"Nikada nisam vidio da je neki fudbaler uradio ono što je Kane u 80. minuti meča u Madridu"

Diettmar Hamann kritikovao zvijezdu Bavaraca

"Nikada nisam vidio da je neki fudbaler uradio ono što je Kane u 80. minuti meča u Madridu"

Edmir Škorić

Harry Kane je u Bayern došao sa željom da konačno osvoji prvi trofej u karijeri, ali nije Englez očigledno imao sreće, pa su Bavarci sezonu završili praznih ruku.

Kane je napustio Tottenham i prvi put zaigrao izvan Engleske. Iako je lično imao sjajnu sezonu, na kraju je razočaran što Bayern nije osvojio apsolutno ništa. Ostao je bez titule u Bundesligi, ispao iz Kupa, izgubio meč Superkupa, a nedavno je ispao od Reala u polufinalu Lige prvaka.

Prvi put nakon 12 godina Bayern je bez trofeja, a Kane itekako može da žali. Sada je kritikovan i to od strane bivšeg igrača Liverpoola Diettmara Hamanna.

"Koliko ste naslova osvojili? Pitanje je: Bi li nam nužno bilo gore da je Mathys Tel igrao umjesto njega? Ima li smisla imati ga? Ne bi li nam bilo bolje sa 100 miliona eura u banci, a on da je ostao u Engleskoj?", bio je kritičan bivši njemački reprezentativac.

Također je kritikovao činjenicu da je napustio teren u Madridu prije završetka utakmice, što ga je spriječilo da igra ovaj vikend protiv Wolfsburga:

Oglasi

"Tražio je izmjenu jer su ga boljela leđa nakon 80 minuta. Nikada nisam vidio igrača da to radi. Puno dresova je prodano, bila je to zvjezdana kupovina ljeta...", dodao je Hamann.

Hamann je Kanea usporedio i s drugim velikim zvijezdama koje su prošle Njemačkom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Haaland je otišao, a mi smo rekli: 'Sve se ruši u Dortmundu.' I zamalo su sljedeće godine osvojili Bundesligu. Bellingham je otišao i svi su rekli: “Zaboga, kako će proći kroz ovo? Sada su u finalu Lige prvaka. Može da se živi i bez zvijezda...", priznao je Hamann.

U ovoj sezoni, koja za Bayern još nije gotova, Kane je zabio čak 44 gola na 45 mečeva i dodao 12 asistencija, ali šta mu to sada vrijedi...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi