Tvrde engleski mediji

Kao grom iz vedra neba - Amar Dedić do kraja januara odlazi iz Salzburga i potpisuje za velikana!

Esmer Oštraković

Kada govorimo o najtalentovanijim bekovima na svijetu teško je izostaviti reprezentativca Bosne i Hercegovine Amara Dedića. Svima je jasno da je samo pitanje trenutka kada će Dedić napustiti ekipu RB Salzburga i karijeru nastaviti u nekom većem klubu.

Očito je trenutak za to došao jer kako tvrde engleski mediji Dedić do kraja janaura promijeniti sredinu. Već se Dedić dovodio u kontekst sa Barcelonom, ali i sa nekim klubovima iz Premiershipa.

Odličnog desnog beka pratili su Arsenal, Chelsea i Newcastle, ali čini se da će im velikan iz Italije svima pokvariti posao.

Kako prenosi engleski The Sun na adresu RB Salzburga stigla je zvanična ponuda za reprezentativca Bosne i Hercegovine i to od Rome.

Nakon što su doveli Angelina iz Leipziga uprava Rome želi da što prije završi i posao oko Dedića.

Obzirom da Rick Karsdorp i Rasmus Kristensen nisu ispunili očekivanja Amar Dedić je lična želja De Rossija.

Amar Dedić bi tako do kraja januara trebao napraviti veliki transfer i potpisati za Romu, barem ako je vjerovati Englezima.

U dosadašnjem dijelu sezone Dedić je odigrao 16 utakmica, te je postigao 3 gola i upisao dvije asistencije za Salzburg.

Roma jučer dovela Angelina

Angelino je stigao kao ogromno pojačanje u Galatasaray na poziciji lijevog beka, ali se tu nije snašao baš najbolje. Odigrao je tek osam mečeva u prvenstvu, te u posljednjih sedam kola Superlige uopšte ga nije bilo u sastavu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga je odlučeno da je najbolje da ovaj 27-godišnjak napusti Galatasaray i da se prekine njegova posudba. Za Leipzig to nije problem jer je Španac ekspresno uspio da pronađe novi klub.

On je tako jučer predstavljen kao novi igrač Rome i od njega se u ovom klubu mnogo očekuje u nastavku sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.