Pa ni Totti na Olimpicu nije doživio ono što je Mourinho večeras

Zahvalni Portugalcu

Pa ni Totti na Olimpicu nije doživio ono što je Mourinho večeras

E. Škorić

Roma je večeras savladala Veronu sa 2:1 u prvoj utakmici pod vodstvom bivšeg svog veznjaka Danielea De Rossija, koji je dobio šansu umjesto Josea Mourinha.

Roma je u prvih 45 minuta dominirala i vodila je 2:0 golovima Lukakua i Pellegrinija, a kada je Dybala u nastavku izašao s terena, Roma je doslovno nestala s terena.

Mogla je da smanji u 65. minuti Verona, ali je Milan Đurić promašio penal. Verona je uspjela doći do gola utjehe 20.-ak minuta prije kraja i potom kreće ofanziva gostiju, ali je Vučica uspjela da sačuva vodstvo i da De Rossi trijumfom krene u novu trenersku avanturu.

Utakmicu su obilježili navijači Rome, koji su skandirali u čast Josea Mourinha. Oni teško zaboravljaju sve ono što je Mourinho uradio za Romu i smatraju da nije trebao dobiti otkaz. Pozivali su na odlaske vlasnika, a u jednom trenutku su čak dva minuta skandirali ime slavnog trenera.

[twitter]https://twitter.com/Iconic_Mourinho/status/1748757796923863231[/twitter]

Oglasi

Također, uočene su na tribinama Olimpica poruke za Mourinha.

"Mou, jedan od nas", piše na jednom transparentu, na drgom: "Branio si nas od svega i svakoga. Roma ne zaboravlja. Hvala ti gospodine Jose".

Na ostalim transparentima također je pisalo: "Jedini koji nas je branio, zadnji koji se predao. Hvala Jose". "Malo ko nas je predstavljao na način na koji si ti. Svaki će ti romanista biti zahvalan".

Oglasi

Jasno je i novom treneru De Rossiju koliko su navijači Rome zaluđeni Mourinhom, ali i on sam je kao legenda kluba dobio velike ovacije i naravno potpunu podršku iako mnogi smatraju da nema dovoljno iskustva da preuzme užarenu klupu Vučice.

Što se Mourinha tiče, on je navodno spreman da nastavi trenersku karijeru u Saudijskoj Arabiji gdje ga očekuje bogata ponuda, iako se povezivao s nekoliko evropskih timova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čak 15 godina je Roma bila bez trofeja, dok za trenera nije stigao Jose Mourinho. Portugalac je na klupi Vučice osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige, a naredne sezone igrao i finale Evropske lige gdje je poražen od Seville.

Nakon nekoliko loših rezultata ove sezone, došlo je do rastanka. Kulminiralo je sve nakon 3:1 poraza od AC Milana na San Siru i Posebnom je uručen otkaz.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi