De Rossi preporodio Romu: Vučica gleda prema Ligi prvaka
FOTO: EPA

Seria A

De Rossi preporodio Romu: Vučica gleda prema Ligi prvaka

H. Zilić

Zanimljiv meč odigran je u 22. kolu italijanske Serie A. Salernitana je na stadionu Arechi u Salernu ugostila ekipu Rome koja igra odlično pod vodstvo Danielea De Rossija.

De Rossi je na klupi Vučice debitovao prošlo kolo kada je Roma sa 2:1 savladala Veronu.

Da je De Rossi pronašao zajendički jezik sa igračima Rome odmah po dolasku pokazala je i večerašnja utakmica u Salernu.

Tim iz Rima je slavio rezultatom 2:1, a De Rossi upisao i drugi trijumf u dva kola na klupi Rome.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta borbe, bilo je prilika, ali izostajali su golovi i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku bolji i efikasniji fudbal, a počelo je sve u 51. minuti kada je dosuđen penal za Romu, Dybala je bio siguran realizator za 0:1.

Oglasi

U tim momentima Salernitana izgledala malo nepovezano na terenu što gosti koriste u 66. minuti, Pellegrini je pogodio za 0:2 na asistenciju Karsdropa.

Kipranin Kastanos u 70. minuti vraća dramu u susret i pogađa za 1:2 na asistecniju Tchaoune.

Do kraja je ipak ostalo 1:2 za goste iz Rima koji nose kući vrijedna tri boda.

Roma je sada petoplasiransa 35 bodova, bod manje od četvrtoplasirane Atalante i pozicija koje vode u Ligu prvaka. Salernitana je ostala fenjeraš sa 12 bodova i u sve su težoj poziciji kada je u pitanju borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 22. kolo:

Salernitana - Roma 1:2

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi