U nekoliko sedmica se sve promijenilo

Jedan poziv mu je sve preokrenuo iz temelja, a cijeli svijet ga je već bio otpisao

Endin Čaušević

Toni Kroos je ljetos bio na izlaznim vratima Real Madrida jer su svi vjerovali da ide u američki MLS i da čak razmišlja o završetku karijere. No, Nijemac se vratio jači nego ikad, a sada mu se u svega nekoliko dana sve totalno preokrenulo.

Pred završetak prošle sezone u javnosti su počele kružiti informacije da Kroos napušta Real Madrid i da bi čak mogao završiti karijeru iako je imao tada tek 33 godine. Potom se pojavila priča da ide u MLS, ali se na kraju ispostavilo da ništa od toga nije istina.

Iskusni njemački veznjak produžio je s Real Madridom ugovor na još godinu dana i u dosadašnjem dijelu sezone svima je pokazao da još uvijek nije za penziju i da ima šta da pokaže na onom najvećem nivou.

Dobre igre u Real Madridu su Kroosa vratile u život, a nije tajna da bi mogao i da se ponovo vrati u reprezentaciju Njemačke i zaigra na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Pored poziva selektora Juliana Nagelsmanna da ponovo bude dio reprezentacije Njemačke iskusni 34-godišnji fudbaler dobio je još važniji poziv koji je pokazao svima da se situacija oko Kroosa totalno preokrenula.

Od priča da je on završio s ozbiljnim igranjem fudbala i da ide u penziju došao je do toga da ga Nagelsmann želi vratiti u reprezentaciju, ali i da Florentino Perez sprema za njega novi ugovor.

Španski mediji objavili su danas da je Perez razgovarao s njemačkim veznjakom i da mu je jasno dao do znanja da Real Madrid želi da Kroos ostane u klubu još najmanje jednu sezonu.

Zvanične ponude od strane kraljevskog kluba još uvijek nema, ali gotovo je sigurno da ćemo Kroosa i iduće sezone gledati u dresu Reala i da će on produžiti ugovor do ljeta 2025. godine.

Također, javnost u Njemačkoj vjeruje i da će se vratiti iz penzije kada je reprezentacija u pitanju i zaigrati na Evropskom prvenstvu na ljeto, te se očekuje da Kroos u narednim sedmicama ozvaniči povratak u nacionalni tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije godinu dana su za njega govorili da je gotov i da mu penzija kuca na vrata, a sada je Kroos pokazao da se vratio jači nego ikad i da njegovo vrijeme još uvijek nije prošlo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.