Carlo Ancelotti ponizio Turčina da uzdigne Hrvata: "To mogu uraditi Guleru, ali ne i Modriću"

Italijan je poprilično jasan

Carlo Ancelotti ponizio Turčina da uzdigne Hrvata: "To mogu uraditi Guleru, ali ne i Modriću"

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti je pred utakmicu La Lige protiv Getafea govorio o Luki Modriću te budućnosti hrvatskog veznjaka u Realu. Trofejni Italijan je bez previše oklijevanja prebacio lopticu na osvajača Zlatne lopte.

Modrić je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Realom. Proteklih dana se spominjao njegov odlazak u Saudijsku Arabiju, ali je na kraju ostao u Madridu.

A da li će produžiti svoj ostanak u prijestolnici Španije zavisit će isključivo od njega, barem tako tvrdi Ancelotti u najavi utakmice protiv Getafea.

"Modrić je legenda. Njegova je odluka da li će produžiti ugovor. Protiv Las Palmasa sam rekao ono što sam mislio i on to zna", kazao je Italijan.

Nakon što je protiv Almerije i Las Palmasa presjedio na klupi Ancelotti je rekao iz poštovanja prema Modriću nije želio da ga šalje zagrijevanje kad je znao da ga neće uvesti u igru.

Oglasi

I na današnjoj press konferenciji Ancelotti je bio nešto precizniji. Da bi slikovitije dočarao kakvo ima mišljenje o Modriću zapravo je ohladio golobradog Ardu Gulera.

"Mogu razumjeti da se zagrijava mladi igrač kao što je Guler i ako ne uđe neće se desiti ništa, ali ne mogu to uraditi s Modrićem koji ima 39 godina, osvojio je pet Liga prvaka i klupska je legenda."

Preostaje da se vidi da li će se Modrić naći u startnoj postavi protiv Getafea. Ukoliko ne dobije ni minut tri meča zaredom onda je jasno da se nešto čudno dešava.

Pisali su španski mediji proteklih dana kako je 38-godišnji Hrvat pao na hijerarhiji pa ako i pomalo zaboravljeni Dani Ceballos dobija više prilike za igru od osvajača Zlatne lopte.

Sam Modrić ima interes da ostane u Realu i produži ugovor, međutim iste signale ne dobija od klupskog rukovodstva. U prilog mu svakako ne ide i činjenica da ne igra u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čuveni veznjak u redove Los Blancosa je stigao još 2012. godine. Igrao je za Kraljeve duže od decenije, a čini se da se prekrasnoj priči bliži kraj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666065968
Sta ga je ponizio...lijepo covjek objasnio ko je starac a ko mlad..i **** te Modric vise,ne moze jedno poluvrijeme istrcati
0 0
Drakula
Guler obicna kara. Modric je Allah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti