U sitne sati stigla je gorka vijest o Luki Modriću kojoj mora pogledati u oči: "Sve to ga boli..."

Šta će biti sa Hrvatom?

U sitne sati stigla je gorka vijest o Luki Modriću kojoj mora pogledati u oči: "Sve to ga boli..."

Admin Čaušević

Luka Modrić je u utorak bio glavna tema među medijima naklonjenim Real Madridu. Najviše se govorilo o budućnosti Hrvata u Kraljevskom klubu koja je sve osim blistava, a iskusni veznjak tuguje zbog svega.

"U Madridu su sve do večeras čekali da dođe ponuda iz Saudijske Arabije za Modrića", pola sata nakon ponoći je rekao poznati novinar Anton Meana, itekako upućen u dešavanja u Realu.

Modrić i njegov status u Madridu su bili udarna tema emisije El Larguero u kojoj je otkrivena gorka istina o hrvatskom veznjaku i činjenica da su mu dani u Madridu praktično odbrojani.

Situacija je poprilično jasna. Meana tvrdi da su u Realu odlučili ponuditi novi ugovor Toniju Kroosu, dok to i nije slučaj za Modrićem.

"Modrić vjeruje da može nastaviti igrati za Madrid. Modrić osjeća da može nastaviti igrati, a Real sumnja njegove mogućnosti. U Madridu će dati ponudu Kroosu, ali s Modrićem imaju dileme."

Oglasi

"Real je čekao do danas da hoće li Modrić doći sa ponudom iz Saudijske Arabije. Ne bi bilo problema da je ponuda stigla...", kazao je Meana.

Njegov kolega Javier Herraez je također istog stava uz naglasak da je Modrićev plan još dvije sezone igrati za Real što se čini nemogućim.

"Modrić želi ostati u Realu još dvije godine. On smatra da može igrati još dvije godine na visokom nivou. Boli ga to što je zamjena", dodao je Herraez.

Zimski prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji je završen u subotu navečer što znači da će Hrvat stanovnik Madrida biti još najmanje šest mjeseci.

Oglasi

Osvajač Zlatne lopte je maksimalno odan Realu i najradije bi karijeru završio upravo u Madridu. No, Florentino Perez i njegovi saradnici imaju druge planove.

Očekuje se da Modrić obavi i razgovor lice u lice sa Carlom Ancelottijem nakon što je posljednja dva meča presjedio na klupi što je nezapamćen slučaj u njegovoj bogatoj karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredni ispit za Real je u četvrtak navečer kada Los Blancosi u malom gradskom derbiju igraju protiv Getafea. Ta utakmica bi na neki način mogla biti odličan pokazatelj je li Modrić in ili je out u Ancelottijevim planovima.

Podsjećanja radi, Hrvat je član Reala još od 2012. godine. Većinu karijere je proveo u Kraljevskom klubu od čijeg će se dresa morati oprostiti prije ili kasnije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1706819742
Idemo Luka Dinamo ceka,sad si nam potreban,Hvala!!!!
0 0
Culer
Lukaaaaaaa, idemooooooo! Epizoda 5861
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi