Kazlagić je dijelio pravdu na meču FK Sarajevo - NK GOŠK Gabela

Program u Kupu BiH počinje sutra

Kazlagiću duel premijerligaša u Mostaru, poznato i ko će na centar na Tušnju?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Susretima osmine finala Kupa naše zemlje počinju uzbuđenja u bh. nogometu u 2024. godini.

Sigurno da će biti veoma uzbudljivo, a već danas ćemo saznati ko će dijeliti pravdu na bh. stadionima. Program počinje u petak u Mostaru kada igraju Velež i Tuzla City, a susret se igra od 18 sati.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, pravdu u Mostaru će dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina, ali ipak treba sačekati zvaničnu potvrdu od strane NS BiH.

Zanimljiv duel igraju i stari rivali Sloboda i Sarajevo. Meč je bio planiran u ponedjeljak, no na kraju je dogovoreno da se igra u nedjelju na stadionu Tušanj od 13 sati.

Sarajevo je svakako favorit, a Sloboda je trenutno član Prve lige FBiH. Pravdu u Tuzli trebao bi dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora.

Program dakle počinju već sutra, dok su u subotu na programu tri utakmice.

Od 13 sati također u Mostaru igraju Zrinjski i Slavija, dok u istom terminu federalni prvoligaš NK Jedinstvo u Bihaću dočekuje NK GOŠK Gabela.

Od 15 sati isti dan na Mokrom Docu igraju Posušje i Laktaši, inače član Prve lige Republike Srpske.

U nedjelju pored duela Slobode i Sarajeva još tri meča. Meč na Tušnju igra se od 13 sati, a u istom terminu Stupčanica u Olovu dočekuje Široki Brijeg.

Od 16 sati u Modriči igraju Sloga Doboj i FK Igman Konjic.

Program će zaključiti duelom u Banjoj Luci FK Borac i FK Zvijezda 09. Zanimljivo da samo jedan premijerligaš nije izborio plasman u osminu finala Kupa BiH, a radi se o FK Željezničar koji je ispao od tuzlanske Slobode na Tušnju.

Raspored susreta osmine finala Kupa naše zemlje:

Petak:

FK Velež - FK Tuzla City

Subota:

HŠK Zrinjski - FK Slavija

NK Jedinstvo - NK GOŠK

HŠK Posušje - FK Laktaši

Nedjelja:

NK Stupčanica - NK Široki Brijeg

FK Sloboda . FK Sarajevo

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sloga Doboj - FK Igman Konjic

FK Borac - FK Zvijezda 09

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.