Skupština Slobode donijela je i nove stvari za budućnost kluba
Na terenu Slobodu već u nedjeljuje očekuje prvi izazov

Da li će Tuzlaci izboriti povratak u Premijer ligu?

Skupština Slobode donijela je i nove stvari za budućnost kluba

Samir Mlaćo

Burno je u FK Sloboda Tuzla. Naime, Tuzlaci su na zimskoj pauzi ostali bez predsjednika kluba Senada Mujkanovića.

Nešto kasnije su se pojavile informacije da se Mujkanović vraća u klub, no to se nije desilo.

Sasvim turbulentan period za Slobodu pogotovo u situaciji kada se klub bori za naslov prvaka u Prvoj ligi FBiH i povratak u Premijer ligu.

Velika borba će se voditi sa NK Stupčanica Olovo, no navijači više brine situacija u samim strukturama kluba.

Sinoć je održana i Skupština kluba, a desile su se i određene promjene.

Naime, uređen je član Statuta kojim je pojednostavljen način funkcionisanja kluba u situacijama kada nema Upravni odbor i formirano je novo staturarno tijelo.

Oglasi

Odbor za upravljanje će imati poput Upravnog odbora članove Skupštine u njemu, kao i članove koji ne dolaze iz redova Skupštine.

Natpolovičnu većinu moraju činiti članovi Skupštine, a tijelo poput Upravnog odbora može činiti 5,7 ili 9 članova.

Podsjetimo, iz FK Sloboda su obavili prvu rundu pregovora sa nekadašnjim reprezentativcem Hrvatske i bivšim Arsenalovcem Eduardom da Silvom.

On je izrazio želju da sa svojim timom uđe u strukture FK Sloboda, no sve je za sada ostalo na tome.

Oglasi

"Izuzetno sam počastvovan radnim sastankom sa predstavnicima FK Sloboda. Dobio sam više nego dovoljno informacija o klubu i gradu Tuzla. Detaljno su mi prezentovani klupski planovi i vizija. Zahvalan sam ljudima iz kluba jer su dosli u službenu posjetu. Imao sam dosta neformalnih poziva u mnoge klubove, ali ovo je prva službena posjeta nekog kluba.

Inicijalno smo dogovorili smjernice za naredni period, stavljam se na raspolaganje Slobodi. Zbog privatnih obaveza moram da se vratim u Brazil ali moji saradnici nastavljaju komunikaciju sa predstavnicima Slobode. U sto kraćem periodu planiram posjetiti Slobodu i Tuzlu i formalizirati svoju ulogu u klubu", rekao je nedavno Da Silva.

Podsjetimo, Sloboda već u nedjelju igra meč osmine finala Kupa naše zemlje protiv FK Sarajevo, a meč se igra na Tušnju.

Devetog marta nastavlja se prvenstvo u Prvoj ligi FBiH, a Sloboda će u goste Rudaru iz Kaknja. Tuzlaci sada imaju tri boda prednosti nad Stupčanicom, ali i gostovat će u Olovu u drugom dijelu sezone.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi