Čuveni italijanski trener

Ancelotti izabrao najgoreg velikana kojeg je trenirao: "Mrzili su me, policija me čuvala..."

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti se s punim pravom smatra najboljim trenerom u historiji. Vodio je neke od najvećih svjetskih klubova, a još na početku karijere je doživio loše iskustvo koje nikad nije zaboravio. 

Već nekoliko godina s dosta uspjeha Ancelotti odrađuje drugi mandat na klupi Reala što je njegov drugi omiljeni klub, odmah iza Milana gdje je proveo veliki broj igračkih i trenerskih dana.

Prve zapažene rezultate Ancelotti je počeo bilježiti na klupi Parme što mu je omogućilo preuzimanje Juventusa. Boravak u torinskom klubu je bio totalni fijasko.

Sam Italijan je priznao da su mu te dvije dvije sezone na klupi Bianconera donijele loše iskustvo i da se nerado sjeća tog perioda.

"Mrzili su me što sam igrao za Milan, ponekad sam sa stadiona izlazio u pratnji policije. Nismo osvojili titule, ali smo dvaput bili drugi", ispričao je Ancelotti.

"Nije to bilo sjajno iskustvo", dodao je trofejni stručnjak koji je u dvije sezone u posljednjim kolima izgubio titule od Lazija i Rome.

Dodao je i da je Calciopoli kada je Juventus izbačen u Seriju B 2006. godine bio prava stvar za italijanski fudbal te je na taj način poslao još jednu otrovnu strjelicu ka Bianconerima.

Ancelotti je s Juventusom izgubio da Scudetta

"Činilo mi se pozitivnim da se italijanski fudbal očisti", kazao je Ancelotti te na kraju ipak dodao da je u Torinu naučio mnoge korisne stvari.

"Nisam se dobro proveo zbog prošlosti u Milanu i Romi, ali sam puno naučio jer je to klub na visokom nivou", završio je popularni Don Carlo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imao je Ancelotti još avanture na klupama PSG-a, Chelseaja i Bayerna. Zanimljivo da je u svim tim klubovima uspio osvojiti titule prvaka.

Prije povratka na klupu Reala za kratko vrijeme je radio u Evertonu i Napoliju, ali u tim klubovima nije bio ni približno uspješan kao u ostalim

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.