Svlačionicom Reala odjeknule su Ancelottijeve riječi: "Ne želim da završim u novinama"
Italijan svakog rivala shvata ozbiljno, pa i onog za kojeg mnogi ljubitelji fudbala do danas nisu ni čuli (Foto: EPA)

Sve želi da ima pod kontrolom

Svlačionicom Reala odjeknule su Ancelottijeve riječi: "Ne želim da završim u novinama"

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti dao je važnu napomenu svojim fudbalerima u pripremi za večerašnju utakmicu.

Ancelotti zna da su pred njima važne sedmice, zbog čega je želio poslati upozorenje svim svojim igračima na jednom od posljednjih treninga.

Atmosfera u svlačionici je vrhunska, Italijan je zaista sagradio jednu porodicu, a njegov opušteni stil često oduševljava igrače. Međutim, postoje trenuci kada je Carlo "mrtav ozbiljan", te želi da igrači jasno shvate ozbiljnost situacije.

U subotu navečer Real igra protiv Arandine, španskog niželigaša, utakmicu Kupa kralja i želi da se bez nekih zavrzlama odradi posao. Real jeste veliki favorit, ali iskusni Ancelotti zna da i u ovakvim utakmicama mogu da se dese čuda i da postanete dio neslavne historije.

Zbog toga je Ancelotti tražio profesionalizam i predanost za Kup utakmicu i nije mogao biti direktniji:

Oglasi

"Ne želim biti u vijestima navečer, ne bih volio biti u svim novinama jer smo izgubili", rekao je Carlo svojoj ekipi razmišljajući o tom gostovanju kod Arandina.

Real je znao da se izblamira u prošlosti protiv ekipa za koje mnogi nisu ni čuli dok ih žrijeb nije dodijelio Kraljevima. Aktuelni osvajač Kupa kralja želi da ponovo osvoji taj trofej i Italijan je to naglasio jučer na press konferenciji.

"On je najbolji fudbaler na svijetu"

"Dva puta sam osvojio ovo takmičenje uz pomoć Real Madrida. Imali smo puno sreće. Nezaboravno u Valenciji i Sevilli", prisjetio se Carlo, a onda poručio da ima puno povjerenje u tim i da vjeruje u prolaz dalje bez obzira ko izađe na teren.

Takođe, na toj press konferenciji je jedan od najboljih trenera 21. vijeka poručio da je Jude Bellingham najbolji igrač svijeta u ovom trenutku.

Za očekivati je dosta rotacija u timu Rela za večerašnji okršaj, budući da već za pet dana Real u Saudijskoj Arabiji igra polufinala španskog Superkupa protiv gradskog rivala Atletica, a tek 21. januara dočekuej Almeriju u nastavku prvenstva.

Real je trenutno lider na tabeli sa istim brojem bodova kao i Girona, a ono što ide u prilog Madriđanima je činjenica da se veliki broj povrijeđenih igrača oporavio i da će u 2024. tim biti mnogo kompletniji.

Slijede mu u februaru utakmice osmine finala Lige prvaka, a rival će biti njemački Leipzig. U Madridu su zadovoljni i zbog činjenice da jedan od najboljih igrača Leipziga, Timo Werner, odlazi u Tottenham u narednim danima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi