Modriću je svega preko glave, Hrvat imao sastanak s Ancelottijem, zna se šta mu je jasno rekao

Ima samo jedan cilj

Modriću je svega preko glave, Hrvat imao sastanak s Ancelottijem, zna se šta mu je jasno rekao

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić ne može biti zadovoljan statusom koji ima ove sezone u Real Madridu jer mu je Carlo Ancelotti značajno smanjio minutažu. Španski mediji pišu da je Modrić obavio razgovor s italijanskim stručnjakom i da mu je jasno i glasno rekao šta želi.

Modrić je prošle godine produžio ugovor s Real Madridom na još godinu dana i jasno je tada pokazao želju da u dresu kraljevskog kluba završi karijeru, ali ni slutio nije šta će se desiti.

Ove sezone iskusni Hrvat nema ni blizu minutažu kao što je to bilo prethodnih sezona. Modrić se već nekoliko puta javno oglašavao i negodovao zbog svog statusa, ali Carlo Ancelotti nije želio ništa da mijenja.

Iako je jasno da je Modrić već u godinama i na zalasku karijere niko nije očekivao da će on preko noći postati rezerva u Real Madridu. Modrić je još uvijek u sjajnoj formi i to pokušava dati do znanja Italijanu, ali uzalud.

Međutim, španski mediji pišu da je Modrić odlučio da uzme stvari u svoje ruke i da je imao navodno sastanak s Ancelottijem na kojem je treneru Real Madrida iskreno rekao šta želi u nastavku sezone.

Oglasi

Modrić je priznao da je nezadovoljan minutažom koju ima i činjenicom da je u većini utakmica ove sezone bio rezerva. Svima je jasno da igrač poput Modrića to ne zaslužuje i očito da je i Hrvatu više svega preko glave.

Navodi se da je Modrić jasno poručio Ancelottiju da očekuje veću minutažu u nastavku sezone i da to zaslužuje zbog svega što je dao kraljevskom klubu, ali i da je fizički spreman da odgovori na sve izazove.

Modrić ne želi da šuti jer mu je cilj da se igrama na terenu izbori za novi ugovor u Real Madridu, te da ostane do ljeta 2025. godine kada bi najvjerovatnije mogao završiti svoju igračku karijeru.

Hrvat na najbolji način želi da okonča karijeru u klubu s kojim je osvojio sve što je mogao i očito da ga ne zanimaju ponude koje ima na stolu, te da mu je jedini cilj da dobije novi ugovor u Real Madridu.

Oglasi

No, jasno mu je da će do toga teško doći ukoliko ne bude igrao i ako se nastavi Ancelottijev trend da igra tek po pola sata i mečeve počinje s klupe za rezervne igrače.

Zbog toga je tražio razgovor s Ancelottijem da iskreno popričaju o svemu, te da vidi da li postoji šansa da se trenutni status i minutaža koje ima promijene.

Poznato je da Modrića već neko vrijeme povezuju s klubovima iz Saudijske Arabije i Amerike, ali čini se da njega te ponude trenutno ne zanimaju i da mu je jedini fokus na Real Madridu i novom ugovoru.

Ovaj 38-godišnji veznjak je ove sezone odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima, ali je na većini njih ulazio s klupe. Dao je tek jedan pogodak i upisao šest asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić je u Real Madrid stigao još na ljeto 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura. Ponikao je u Zadru, a još je igrao za Dinamo, Inter iz Zaprešića i mostarski Zrinjski.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar1989
Ovi novinaru su bas dobri sa Lukom,negdje kafu piju svaki dan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi