Postigao dva gola

Manchester City se mučio, a onda se ukazao Erling Haaland

Esmer Oštraković

Utakmicu u okviru 24. kola Premiershipa na Etihadu su odigrali Manchester City i Everton, a nakon dosta muke domaći su ostvarili pobjedu od 2:0.

Naravno da je Manchester City na svom terenu bio apsolutni favorit protiv Evertona, ali nevjerovatno zvuči činjenica da su domaći uspjeli uputiti samo dva udarca u okviru gola gostiju.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo praktično ništa. Niti jedna ozbiljna prilika nije viđena za prvih 45 minuta igre.

Drugo poluvrijeme obilježio je Erling Haaland i to ne sjajnom igrom, nego pravom golčinom.

Haaland se ukazao u 71. minuti i postigao fenomenalan pogodak za vodstvo Manchester Cityja.

Gol koji je postigao možete pogledati OVDJE.

Nakon toga ponovo ništa niti od domaćih, ali ni od Evertona. Ipak, u 85. minuti Haaland postiže svoj drugi gol i stavlja tačku na ovu utakmicu.

Drugi gol Haalanda pogledajte OVDJE.

Fudbaleri Manchester Cityja sada su izbili na prvo mjesto sa bodom više od Liverpoola i sa tri boda više od Arsenala koji svoje utakmice 24. kola tek treba da odigraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Everton nastavlja svoju borbu za opstankom u ligi. Trenutno su na 18. mjestu sa 19 osvojenih bodova.

Premiership, 24. kolo:

Manchester City - Everton 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.