Perez je mislio da je doveo igača Bayerna, a onda je uletio Guardiola i nagovorio ga da pređe u City

Veliki preokret

Perez je mislio da je doveo igača Bayerna, a onda je uletio Guardiola i nagovorio ga da pređe u City

Admin Čaušević

Bayern na kraju sezone ostaje bez jednog od najboljih igrača. Činilo se da će sigurno nastaviti karijeru u Real Madridu, ali kako sada stvari stoje njegova naredna destinacija će biti Manchester City.

Kao jedan od najboljih klubova svijeta Bayern sebi rijetko dopušta odlazak najboljih igrača. Takvi transferi u posljednjih desetak godina se mogu nabrojati na prste.

Među sjajnim igračima koji su napustili Bavarce od ljeta će se prema svemu sudeći naći i Alphonso Davies, jedan od najboljih lijevih bekova svijeta.

Kanađanin liberijskog porijekla je odbio produžiti ugovor s Bayernom. Tražio je godišnju platu od 14 miliona, u Minhenu su to odbilo i pregovori su propali.

Odličnom fudbaleru ugovor ističe na ljeto 2016. godine, ali kako nije postignut dogovor o nastavku saradanje u Minhenu neće imati izbora nego da ga prodaju.

Oglasi

Već mjesecima se Davies spominje kao novi igrač Reala, a Florentino Perez je već računao da je taj posao završen baš kao sa Davidom Alabom i Tonijem Kroosom u prošlosti.

Mislio je prvi čovjek Reala da je dobio veliko pojačanja na jednu od slabijih tačaka u ekipi i riješio taj problem na duže staze, međutim došlo je do preokreta.

Međutim, posljednje vijesti sa Ostrva govore da je Davies najbliži Manchester Cityju te da ga Pep Guardiola silno želi vidjeti među Građanima.

I City je u potrazi za kvalitetnim lijevim bekom. Tu poziciju ove sezone prinudno igra Joško Gvardiol, ali zbog nešto sporijeg prvog koraka Hrvat često ispada u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pod Guardiolinim vodstvom City je postao jedan od najvažnijih klubova na svijetu i zaista je teško reći "ne" pozivu za Etihada baš kao onom sa Bernabeua.

Ipak, poznato je da Građani nisu toliko štedljivi na novcu kao Kraljevi te bi to na kraju moglo presuditi da Davies završi u Premiershipu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ugovor mu istice 2016.godine? Kakvi RETARDI nama serviraju "NOVOSTI"..
0 0
user1615040743
On lagano ostaje u Bayernu a ti piši i dalje gluposti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi