Igrači Bayerna na 'ribanju' kod navijača nakon bruke na BayAreni (Foto: AFP)

On je sasvim iskren

Bolna istina za navijače tima iz Minhena: "Bayern je tim bez mu*a"

Midhat Šljivak

Bayern je u velikom derbiju Bundeslige deklasiran od Bayera u Leverkusenu. Apotekari su slavili s 3:0 i tako su potvrdili kako su prvi favoriti za titulu prvaka Njemačke. Nakon meča Thomas Muller je istakao da tim igra bez mu*a.

Ljubitelji fudbala nestrpljivo su čekali veliki derbi Bayera i Bayerna. Gledali su istinski spektakl koji je na kraju pripao Apotekarima i to s uvjerljivih 3:0.

Tim Xabija Alonsa nezaustavljivo juriša ka tituli prvaka Njemačke, a nakon meča Thomas Muller je citirao nekadašnjeg direktora i legendu Bayerna Olivera Kahna, te smatra da su mu*a ono što nedostaje njegovom timu.

"Sve se vidi na terenu. Iskreno, sje*an sam. Citirat ću Oliver Kahna: 'Ono što nedostaje nama igračima su mu*a na terenu'. Mnogo bolje izgledamo na treningu nego na utakmicama"; rekao je Muller i nastavlja.

"Sasvim je OK osjećati pritisak, ali potrebno je malo i energije i slobode u igri. To nam nedostaje. Mora se nekad reći istina o nama igračima, nije uvijek do trenera. Imamo toliko vrhunskih igrača i moramo svi redom istupiti", rekao je Muller.

Thomas Tuchel: "Spavali smo"

Trener Bayerna Thomas Tuchel tvrdi da je njegov tim doslovno spavao, posebno kod prvog gola Bayera.

"Prvi gol koji smo primili je nešto što se s pet igrača nazad ne prima. Drugi je bio također prejeftino, ispali smo iz igre", rekao je Tuchel.

Lijevo je u ovom susretu igrao Sascha Boey u nedostatku igrača na ovoj poziciji. Objasnio je Tuchel zašto.

"Trebao nam je zbog brzine Tella i Frimponga. Međutim, svi smo prespavali kod prvog gola", poruka je Thomasa Tuchela koji je o ostatku utakmice rekao:

"Imali smo sedam dana da pripremimo meč. Željeli smo izlaziti visoko, to smo radili, uspjeli smo u tome, no donosili smo nevjerovatno loše odluke po osvajanju lopte".

Predaje u borbi za titulu nema. Nije Bayern jednom ustajao iz mrtvih i uzimao trofej.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nećemo baciti peškir bez obzira na ovo što se desilo. Pristup nam se neće promijeniti, idemo dalje, moramo biti bolji i imati ono što je Thomas Muller rekao", poručio je Tuchel.

Leverkusen je na vrhu Bundeslige s 55 osvojenih bodova i bez poraza je ove sezone, a Bayern je drugoplasirani s pet bodova manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.