(AP Photo/Matthias Schrader)

Nakon utakmice RB Leipzig - Real Madrid

Bivši talijanski sudija sipao komplimente na račun Peljte i pomoćnika

Haris Zilić

U Evropi je glavna tema suđenje bh. sudije Irfana Peljte i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića i Davora Belje u utakmici Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida koju su gosti iz Španije dobili sa minimlanih 1:0.

Dvije situacije su bile diskutabilne, a posebno ona iz treće minute kada je poništen pogodak Benjamina Šeška, napadača RB Leipziga.

Ibrišimbegović je signalizirao ofsajd nakon gola Benjamina Šeške, a Peljto je podigao ruku, iako je izgledalo da Slovenac nije bio u nedozvoljenoj poziciji. VAR je potvrdio odluku, Leipzig je ostao bez gola, a kasnije je objašnjeno da je dosuđen ofsajd Henrichsu koji je ometao golmana Lunina.

Dok iz Njemačke ide paljba na račun Peljte i pomoćnika, legendarni italijanski sudija Graziano Cesari je kratko prokomentarisao odluku kod gola.

"Odlična, vrhunska odluka. S pravom je poništen pogodak Šeška. Igrač EB Leipziga gura golmana Reala i to je poenta priče. On ima kontakt i ometa ga, dakle aktivirao se i učestvuje u akciji. Ne znamo da li bi Lunin stigao do lopte da nije bio ometan, bez obizra što ide na drugog igrača, dakle odluka je odlična", istakao je Cesari.

Sličnih situacija je dosta u Italiji nedavno je jedna bila na duelu Rome i Intera, a Cesari je objasnio tu situaciju.

"Kod gola Intera, igrač nije ometao golmana Rome, tako da je gol bio regularan, ali u Leipzigu, igrač direktno ometa golmana, mi ne znamo šta je on imao u planu, igrač ga je gurao i to je direktan uticaj", objašnjava legendarni sudija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače Graziano Cesari je čak osam godina bio na vrhunskom nivou, sudije velike utakmice i nosio je FIFA značku od 1994. do 2002. godine.

Nema sumnje da će se još govoriti o suđenju Peljte i pomoćnika kojim je ovo bila četvrta utakmica u ovosezonskoj Ligi prvaka, ali kao što se vidi po reakcijama javnosti, mišljenja su podijeljena, ali ima i dosta pozitivnih reakcija.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.