I Ancelotti je komentarisao kontroverznu situaciju i poništen gol Leipziga: "Vidio sam..."

O tome se i dalje priča

I Ancelotti je komentarisao kontroverznu situaciju i poništen gol Leipziga: "Vidio sam..."

Edmir Škorić

Real Madrid je u Leipzigu sjajnim golom Brahima Diaza savladao domaću ekipu sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i svakako je na dobrom putu da nastavi svoju borbu za trofej u svom omiljenom takmičenju.

Real jeste bio favorit, ali se zaista dobro namučio u Njemačkoj, a dosta se sada priča i o poništenom golu za Leipzig. Komentarisao ga je i trener Madriđana Carlo Ancelotti.

"Bilo nam je teško, tako je. Ovdje je tako. Početak prvog i drugog poluvremena bio je težak za obje ekipe, bila je to natjecateljska utakmica, ali ekipa je bila u igri i mnogo je aspekata dobrih, dobro smo se branili unatoč problemima. Bili smo opasni u tranzicijama, mogli smo zabiti više, ali mogli smo i primiti, to je istina. Lunin je odigrao sjajnu utakmicu, najbolju utakmicu. Igranje mu daje samopouzdanje", rekao je Ancelotti odmah nakon kraja utakmice.

Plan igre: "Ideja je bila da budemo čvrsti na svom dijelu terena, onda smo dosta dobro držali posjed, bili smo dobri u tranzicijama i to je mala prednost"

Italijanski stručnjak je komentarisao i poništen gol Benjamina Šeška u trećoj minuti. Bh. sudije su u centru pažnje zbog "kontroverzne odluke", no Italijan vjeruje da je odluka dobra.

Oglasi

"Vidio sam to, bio je ofsajd", rekao je Ancelotti i u šali dodao da se nalazio iza golmana Lunina.

Prema njegovim riječima, ništa nije odlučeno. "Mala je to prednost, nije bilo ideje, niko nije imao ideju ovdje da završi utakmicu. Dobar je rezultat, ali je ostalo još 90 minuta na našem stadionu i neće biti lako", dodao je Ancelotti.

Iako Ancelotti smatra da je odluka sudija dobra, slavni španski sudija Matheu Lahoz vjeruje da je napravljen propust. "Ovo je ono što ne može biti. Na terenu možete biti zbunjeni kao sportista, ali VAR bi trebao da radi svoj posao. Ovo je ludo. Sreća za Špance, ali ovo nije fudbal", rekao je Lahoz.

Legendarni Nijemac Mathias Sammer također smatra da ovo nije bila najbolja noć za bh. sudije. Ovaj duel sudio je najbolji bh. sudija Irfan Peljto sa pomoćinicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom, četvrti arbitar je bio Miloš Gigović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo nije poligon za testiranje, ovdje svi moraju biti na nivou, ne samo igrači nego i sudije. Ako kritikujete sudije, odmah vam se smiju. Moraju svi biti na nivou", rekao je Sammer za vrijeme utakmice, tačnije rasprava je bila nakon poništenog gola Šeška.

No, ovo će se sve veoma brzo zaboraviti, a Real u revanš odlazi sa prednošću od jednog gola i svakako je mnogo bliže četvrtfinalu. U drugoj utakmici osmine finala Manchester City je s 3:1 slavio u Kopenhagenu protiv istoimene domaće momčadi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Ma koja kontraverzna situacija novinaru ? Yebem ti mater bezobraznu.
1 2
Ecosport
Carlina yebem ti majku u pichku, ne vratili se kući dBd
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi