Društvene mreže gore, kritike Peljti zbog Carvajala, pojavio se i snimak starta

Bh. sudija imao puno posla

Društvene mreže gore, kritike Peljti zbog Carvajala, pojavio se i snimak starta

Edmir Škorić

U toku je meč osmine finala Lige prvaka između Leipziga i Real Madrida, a nakon 45 minuta mreže miruju.

Bilo je šansi u prvom dijelu, vidjeli smo i jedan pogodak, ali on je poništen. U trećoj minuti je Benjamin Šeško zatresao mrežu gostiju iz Madrida, ali su ga bh. sudije poništile.

Dosuđen je ofsajd. Iako Benjamin Šeško nije bio u nedozvoljenoj poziciji, ispostavilo se da je ofsajd sviran zbog Henrichsa, koji je gurao Lunina i ometao golmana Reala. I iz VAR sobe je potvrđena odluka Irfana Peljte i njegovog pomoćnika Senada Ibrišimbegovića.

Ipak, Peljto se nije proslavio nešto kasnije, kada je dosudio faul u korist Leipziga, ali nije kaznio Danija Carvajala javnom opomenom.

Start Carvajala proširio se društvenim mrežama, a naročito ga dijele navijači Barcelone koji pišu da je "UEFA opet na djelu" i slično.

Peljto nije bio perfektan u prvom dijelu iako važi za najboljeg sudiju u BiH, ali nije ni pretjerano oštetio jednu ili drugu ekipu. Vidjet ćemo kako će se sudijska ekipa iz BiH snaći u drugih 45 minuta ove pomalo zahtjevne utakmice, a takva je gotovo svaka u noakut fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedini žuti karton Peljto je pokazao treneru domaćih Marcu Roseu na kraju prvog poluvremena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Jedina greška Peljte je što nije dao crveni karton ni jednom igraču Laipziga.Koliko udvaranja,hinjske igre fuj
0 2
E.Car
Ma nije ovo nekakva greška, nagazio ga jeste ali nije mimo kopacke.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi