Paklen meč za bh. sudije: Real sjajnim golom Diaza do pobjede u Leipzigu, ali junak je Ukrajinac

Peljto i pomoćnici na pravom ispitu

Paklen meč za bh. sudije: Real sjajnim golom Diaza do pobjede u Leipzigu, ali junak je Ukrajinac

Edmir Škorić

Real Madrid je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, kao gost, sa 1:0 savladao Leipzig i to golom Brahima Diaza, ali dosta će priče biti i o bh. sudijama na čelu sa Irfanom Peljtom.

Irfan Peljto je večeras sudio četvrtu ovosezonsku utakmicu Lige prvaka, ali je bio prvi sudija iz BiH koji je vodio meč nokaut faze najelitnijeg klupskog takmičenja. On je sa pomoćnicima Beljom i Ibrišimbegovićem, te četvrtim sudijom Milošom Gigovićem imao težak posao, a o nekim odlukama se raspravljalo i još će se raspravljati.

Ibrišimbegović je signalizirao ofsajd nakon gola Benjamina Šeške u trećoj minuti, a Peljto je podigao ruku, iako je izgledalo da Slovenac nije bio u nedozvoljenoj poziciji. VAR je potvrdio odluku, Leipzig je ostao bez gola, a kasnije je objašnjeno da je dosuđen ofsajd Henrichsu koji je ometao golmana Lunina. Kako god, situacija koja je izazvala brojne reakcije. Uglavnom u Španiji tvrde da su sudije bile u pravu, dok u Njemačkoj pak druga priča. Očekivano, rekli bismo.

U prvom dijelu Leipzig je djelovao čak i bolje od favorizovanih gostiju iz Madrida, ali loše otvaranje drugog poluvremena koštalo je Nijemce. U 48. minuti Brahim Diaz je majstorski nakon prodora zabio za konačnih 1:0 i za vrijednu pobjedu Reala pred revanš u Madridu.

Oglasi

Ubrzo nakon gola Diaza Olmo je šutirao, a Lunin uspio odbiti loptu, nakon čega je zaustavio i udarac Šeška. Leipzig je nastavio napadati, dok je Real iz kontre tražio priliku da dotuče domaćina.

U 64. minuti je Orban izgubio loptu, Vinicius povukao napad i dodao do Rodryga, ali ovaj iz dobre situacije puca preko gola. U 71. minuti Olmo puca, Lunin opet brani, a na drugoj strani Vinicius je pogodio stativu nakon dobrog napada Madriđana.

Ukrajinac na golu Reala je bio sjajan, a u 81. minuti odbranio je sjajan udarac Simonsa, a potom i Šeška. S ovim odbranama se Lunin uz Diaza istakao u junaka večeri i nije slučajno da mu Ancelotti daje šansu ispred Kepe Arrizabalage.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1757521098047184952[/twitter]

Lunin je potom odbranio fantastian udarac Haidare, a u finišu meča Peljto se razmahao kartonima jer su porasle tenzije i bilo je dosta nezahvalnih situacija.

U drugoj utakmici osmine finala koja je odigrana večeras, Manchester City je pogocima De Bruynea, Fodena i Bernarda Silve sa 3:1 slavio u Kopenhagenu, pa nam se već sada naziru prvi učesnici četvrtfinala Lige prvaka.

Leipzig - Real 0:1 (Diaz 48)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Leipzig: Gulacsi - Simakan, Klostermann, Orban, Raum - Olmo, Henrichs, Schlager, Simons - Openda, Šeško

Real: Lunin - Carvajal, Nacho, Tchouameni, Mendy - Valverde, Kroos, Camavinga - Rodrygo, Brahim Diaz, Vinicius

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Real Madrid najveći klub na svijetu igrao koliko mu je potrebno , već je u četvrtfinalu a jednog nogom i u polufinalu zajedno sa citijem ...što se tiče Leipziga koliko je loš da samo bayernu može tri komada uvaliti Peljto pogubljen , solidan , ipak je to napaćeni bosnjo
0 6
user1620593935
Jel to Real ide uz pomoc sudaca do jos jedne ukradene lige prvaka? Sugav klub
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi