Katalonci od naredne sezone imaju novog trenera

Stigli na pregovore

Na aerodromu snimljeni poznati agenti i to otkriva ime novog trenera Barcelone?

Midhat Šljivak

Katalonski mediji objavili su danas fotografije i snimke s aerodroma u Barceloni, a na njima se nalaze agenti Edmundo Kabchi i Edoardo Crnjar. Po mnogima njihov posjet otkriva ime novog trenera katalonskog tima.

Barcelona je u potrazi za trenerom koji će na kraju sezone preuzeti vođenje katalonskog velikana od Xavija Hernandeza koji je iznenada odlučio otići.

Mnoga imena se povezuju s klupom Barcelone. Među njima je i sjajni italijanski stručnjak Roberto De Zerbi i on je navodno uz Nijemca Hansija Flicka jedan od glavnih kandidata za mjesto trenera.

Da bi 44-godišnji Italijan mogao preuzeti vođenje katalonskog giganta od danas su navijači Barcelone mnogo uvjereniji jer su u grad stigli ljudi koji se brinu o njegovoj karijeri.

Agenti Edmundo Kabchi i Edoardo Crnjar snimljeni su na aerodromu u Barceloni i za mnoge je ovo jasan znak da bi fenomenalni italijanski stručnjak mogao sjesti na klupu jednog od najvećih timova svijeta.

Ipak, treba napomenuti da oni vode i karijeru zvijezde Barce Ronalda Arauja. Na stolu su i pregovori oko novog ugovora, pa nije isključeno da se s rukovodstvom Barcelone razgovara na obje teme.

Roberto De Zerbi trenutno vodi engleski Brighton. Za njega postoji interes i ekipe Liverpoola, a u karijeri je ovaj 44-godišnjak radio još kao trener Shakhtara iz Donetska, Sassuola, Beneventa, Palerma i Foggije.

Ko su kandidati za trenera Barcelone?

Španski mediji konstantno pišu o potencijalnim kandidatima za trenera katalonskog kluba i svaki dan iskoči neko novo ime.

Ruben Amorim navodno je velika želja sportskog direktora Deca. Međutim, za njegovu slobodu Barca Sportinu iz Lisabona mora platiti 30 miliona eura, a tog novca Katalonci nemaju.

Hansi Flick je ozbiljna opcija kao i Roberto De Zerbi. Nijemac se već sprema za potencijalni posao i uči španski jezik, a među domaćim snagama koji se spominju su trener Las Palmasa Garcia Pimenta i Rafael Marquez.

Postoji mogućnost da Rafa Marquez, koji je trener B tima, privremeno preuzme vođenje kluba ako se donese odluka o smjeni Xavija Hernandeza u narednim danima.

Španci tvrde da bi Xavi mogao otići već nakon prve utakmice s Napolijem i u tom slučaju bi privremeno rješenje na mjestu trenera bio Marquez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona još nije donijela nikakvu odluku o treneru i ostaje nam da vidimo ko će sjesti na klupi ovog velikana kojem nikako ne cvjetaju ruže ove sezone.

Klub igra zaista slabo. Xavi nije izdržao pritisak i odlučio je pobjeći dok nije došlo do potpune katastrofe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.