Xavi odlazi - Lista mogućih zamjena skraćena na Italijana, Nijemca i Španca
Xavi odlazi na kraju sezone, ali i ranije ako ispadne od Napolija u Ligi prvaka.

Barcelona dobija novog trenera

Xavi odlazi - Lista mogućih zamjena skraćena na Italijana, Nijemca i Španca

Eldar Ganibegović

Xavi Hernandez najavio je da će na kraju sezone odstupiti s mjesta trenera Barcelone. Mnoga imena već su se dovodila u vezu sa španskim velikanom, no čini se da je izbor sužen na tri trenera.

Čini se da će ovo biti sušna godina za Barcelonu kada se radi o trofejima. Španski Superkup i Copa del Rey su već prežaljeni, a u Primeri veće šanse za titulu ima Girona od Barcelone.

Lige prvaka što se tiče, Barcelone je daleko od favorita. Sam plasman u osminu finala gdje će igrati s Napolijem je uspjeh nakon što su dvije sezone u nizu ispadali u grupi.

Xavi Hernandez je već najavio da će na kraju sezone napustiti tim. Odmah se počelo licitirati imenima kao što su Motta, Klopp, Marquez i drugi, no čini se da je lista kandidata sužena na tri imena.

De Zerbi, Tuchel ili Alonso?

Kako prenose inostrani mediji, prvi kandidat za klupu Barcelone je Italijan Roberto de Zerbi. On s dosta uspjeha vodi engleski Brighton s kojim ove sezone igra i Evropu i neće čuditi ako uskoro napravi korak više u svojoj karijeri.

Naredni na listi je Nijemac Thomas Tuchel. S dosta uspjeha je vodio Borussiju, PSG i Chelsea, no u Bayernu mu ne ide najbolje.

Oglasi

Mogao bi postati prvi trener nakon dosta godina koji će s Bayernom završiti sezonu bez ijednog osvojenog trofeja. Ugovor s Bayernom ima do ljeta 2025. godine, no ako ovako nastavi teško da će zadržati posao u Minhenu.

Sljedeći na listi je i najmanje realna opcija, a to je Xabi Alonso. Španski trener nema poraza na 31 utakmici ove sezone vodeći Bayer Leverkusen.

S Apotekarima je prvi u Bundesligi s pet bodova više od Bayerna, u polufinalu je DFB-Pokala i u osmini finala Evropske lige, te je Leverkusen s njim glavni favorit za sva tri trofeja. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ultimatum za Xavija Hernandeza

Xavi Hernandez će sigurno napustiti Barcelonu, ali to bi se moglo desiti i prije kraja sezone. Naime, postavljen mu je ultimatum.

Kako su prenijeli mediji u Španiji, Xavi Hernandez će odmah postati bivši ukoliko klub ispadne u osmini finala Lige prvaka od Napolija. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Pppp mamu vam, jedna te ista vnago na objavi o barceloni, samo pikirate po cijeli dan objave o barceloni. Idite raditi nešto, idite yebati sebi mater.
0 0
Prvo vratit dugove pa pricajte o trenerima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti