Xavi odlazi već za 10 dana, Barcelona dobija novog trenera i to je poznato fudbalsko ime
Katastrofalna sezona Barcelone pod Xavijem kao da nema kraja (Foto: EPA)

Svima je dosta legende

Xavi odlazi već za 10 dana, Barcelona dobija novog trenera i to je poznato fudbalsko ime

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez mogao bi napustiti Barcelonu prije kraja sezone, a to će se gotovo sigurno desiti ako klub ispadne u osmini finala Lige prvaka od Napolija.

Legendarni Xavi Hernandez odlučio je na kraju sezone napustiti Barcelonu nakon godinu i po dana na kormilu kluba. On je iznenadio sve u klubu svojom odlukom, a da nije najavio odlazak nakon očajnih igara bi vjerovatno dobio otkaz.

Predsjednik Joan Laporta je istakao da bi svi drugi osim Xavija već 'dobili nogu', no iz poštovanja prema legendi, odlučio je prihvatiti njegov zahtjev za odlasku na kraju sezone i nije mu uručio otkaz.

Međutim, Xavi bi sam mogao napustiti klub već za desetak dana. To će se gotovo sigurno desiti ako klub ispadne od Napolija u osmini finala Lige prvaka, a možda i već nakon prve utakmice u slučaju poraza.

"Xavi je pri stavu da će odmah otići iz kluba ako klub bude eliminisan id Napolija u Ligi prvaka", piše AS i navodi kako i rukovodstvo kluba više nema strpljenja.

Oglasi

"Deco mu je već okrenuo leđa. Joan Laporta ga još uvijek štiti, ali već pokazuje 'znake umora'. Njegovi savjetnici ga pritišću odavno da donese odluko o otkazu Xaviju."

Ovaj list navodi kako bi i poraz u prvoj utakmici od Napolija mogao značiti kraj za Xavija i ostaje nam da vidimo šta će se desiti.

Rafa Marquez preuzima tim

Zamjena za Xavija u slučaju otkaza do kraja sezone bi trebao biti još jedan legendarni fudbaler Barcelone Rafael Marquez.

Čuveni Meksikanac (44) trenutno vodi B ekipu katalonskog velikana, a Laporta i Deco su mu spremni dati šansu da se pokaže do kraja sezone.

"Niko u klubu više ne garantuje da će Xavi ostati do kraja sezone. Moguće je da dobije otkaz ako klub izgubi u prvoj utakmici od Napolija. Njegovo mjesto zauzeo bi Rafa Marquez", navodi AS.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marquez je kao fudbaler sedam godina nosio dres katalonskog kluba. Nastupao je u fenomenalnoj eri od 2003. do 2007. godine, odigrao je 242 utakmice i zabio je 13 golova.

Naravno, Marquez je u tom periodu osvojio brojne trofeje s Barcom i dizao je četiri puta trofej La Lige, dva puta Ligu prvaka, Kup Kralja, te mnoge druge trofeje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Čudi me da ovaj ološ nije imao komentar na sinoćnje suđenje?! Baš me zanima šta ima da kaže na njihov 3 gol postignut uz prethodan prekršaj... Sad mu je sve Ok?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi