Thomas Tuchel shvatio da je već bivši u Bayernu i već je ponudio svoje usluge drugom velikanu
Njemački stručnjak želi dalje (Foto: EPA)

Želi krenuti dalje

Thomas Tuchel shvatio da je već bivši u Bayernu i već je ponudio svoje usluge drugom velikanu

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel vjerovatno neće sjediti na klupi Bayerna u narednoj sezoni. Rukovodstvo bavarskog kluba nije zadovoljno rezultatima koje postiže 50-godišnji stručnjak i ako trofeji izostanu, on će postati bivši. Ipak, to očigledno Tuchela ne dira previše jer je svoje usluge ponudio Barceloni.

Thomas Tuchel ima namjeru sjesti na klupu Barcelone. Kako navodi Mundo Deportivo aktuelni trener Bayerna ponudio je svoje usluge katalonskom klubu i zainteresovan je da ih preuzme na početku naredne sezone.

Ovaj 50-godišnji stručnjak je pod ugovorom s Bayernom do juna 2025. godine. Ipak, loši rezultati bavarskog kluba i vjerovatni izostanak trofeja neće ga ostaviti na klupi i očekuje se da će on napustiti Minhen na kraju sezone.

Shvatio je očigledno Tuchel da u Minhenu s njim nemaju namjeru ići dalje. Ponudio je svoje usluge Barceloni i ozbiljno je zainteresovan za vođenje katalonskog giganta.

Tuchel je na klupi Bayerna krajem prošle sezone zamijenio Juliana Nagelsmanna i nekim čudom je uspio doći do titule prvaka Bundeslige. Ipak, ove sezone tim igra izuzetno skromno i navijači nikako nisu zadovoljni.

Oglasi

Rukovodstvo tima za sada ne želi ništa mijenjati. Sačekat će kraj sezone i donijeti konačnu odluku, no pozicija Thomasa Tuchela ozbiljno je ugrožena.

Barcelona ima posebnu želju, ali nedostižnu

Predsjednik Barcelone Joan Laporta i sportski direktor Deco imaju nekoliko želja kada je u pitanju novi trener, a najveća je Xabi Alonso.

Iako je aktuelni trener Bayer Leverkusena tokom karijere nosio dres rivalskog Real Madrida, njegov otac Periko je bio član Barce i smatraju da bi navijači u tom slučaju progledali kroz prste ako bi on bio angažovan za trenera.

Međutim, fenomenalni stručnjak je vjerovatno samo san za Barcu. Svojim rezultatima s Bayer Leverkusenom Xabi je privukao ogromnu pažnju i pretpostavlja se da bi mogao sjesti na klupu Liverpoola, umjesto Jurgena Kloppa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, za njegove usluge zainteresovani su još Bayern i Chelsea, pa u toj konkurenciji katalonski velikan zbog finansijske situacije nema šta tražiti.

Kandidati za trenera Barce još su njemački stručnjak i bivši trener Bayerna Hansi Flick, te Portugalac Ruben Amorim. Spominje se i ime trenera B tima Rafaela Marqueza i jasno je kako Katalonci neće imati previše izbora.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
“ nekim čudom je uspio doći do titule prvaka Bundeslige” pa nije ih preuzeo na 10 mjestu…
0 0
U toku sezone on se nudi uefaloni hahahaha joj bayerne tugo golema , nemoj tako večeras igrate sa laziom možda prođete pa osvojite ligu prvaka hahahahahaha hahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi