Detalj sa meča u Banja Luci FOTO: Vladimir Šutvić/borac-sport.com

Posljednji meč 19. kola Wwin lige naše zemlje

Borac na plus devet, Tuzla City nije bio lagan zalogaj

Samir Mlaćo

Banjalučki Borac uspješno je krenuo u drugi dio sezone u Wwin ligi naše zemlje.

Banjalučki Borac uspješno je krenuo u drugi dio sezone u Wwin ligi naše zemlje.

Banjalučani su ugostili Tuzlu City i slavili 2:1, te povećali prednost nad HŠK Zrinjski koji je jučer 'samo' osvojio bod na Grbavici protiv FK Željezničara (0:0).

Borac je zaprijetio na startu preko Lukića, ali Lolić brani. Nakon toga Banjalučani su pokušali preko Kulašina i Lukič, no lopta se odbija od jednog igrača gostiju i odlazi do golmana Lolića.

U desetoj minuti Mašović u šansi za goste, ali lagan plijen za golmana Borca.

Gosti su prijetili preko Pantelića i Mašovića nešto kasnije, ali u 25. minuti domaći su poveli. Terzić je centrirao iz slobodnjaka, Lukić je najviši u skoku i domaći su poveli. u 39. minuti Sušić pada u šesnaestercu Borca, nije se oglasio sudija Njegomirović.

Do kraja prvog dijela bez uzbuđenja.

U 54. minuti 2:0 za Borac. Kvržić je ubacio sa desne strane, Lukić je sam na pet metara i to je 2:0. Borac je bio na pragu pobjede, no gosti se nisu predavali. u 65. minuti velika šansa za Mašovića koji je promašio cijelu loptu sa nekoliko metara.

Mogao je to Borac brzo kazniti. Lukić je izašao jedan na jedan sa Lolićem, ovaj brani. U 75. minuti Mehanović je tražio jedanaesterac, nije se oglasio glavni sudija Njegomirović.

Tuzlaci su nastavili da prijete, pa u 82. minuti Mehanović pogađa stativu. Odbila se lopta do Pantelića, on šutira pored gola. U narednom napadu ipak 2:1. Mehanović je sada imao više sreće i pogodio je mrežu Banjalučana.

U 88. minuti moglo je biti 2:2. Nikić je bio u šansi nakon kornera, silovito je šutirao preko gola.

Ostalo je 2:1 i Borac je slavio tri boda. Sada Banjalučani imaju 48 bodova, Zrinjski je na 39, a Velež ima 34. Sarajevo je na 33. Tuzla City će voditi bitku za opstanak i sada je na 10. mjestu sa 19 osvojenih bodova, koliko ima i FK Igman Konjic.

U narednom kolu Borac putuje na megdan Veležu, dok Tuzla City dočekuje Posušje.

Wwin liga, 19. kolo:

FK Borac- FK Tuzla City 2:1

FK Borac: Milošević, Ćelić, Grahovac, Herrera, Vuković, Lukić, Kvržić, Kulašin, Terzić, Šušić, Nišić.

FK Tuzla City: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Ćosić, Mašović, Sušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.