Očekuje se realizacija transfera

Bivši napadač Sarajeva i nekada najbolji "topnik" Prve lige Slovenije pred vratima Zrinjskog? · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Zrinjski iz Mostara nije na najbolji način otvorio drugi dio sezone. Očekivali su u Mostaru da će doći do pobjede u duelu sa Željezničarem, no na kraju mogu biti sretni i sa osvojenim bodom. Naravno, rezultat s Grbavice nije zadovoljio Mostarce, pa postoji mogućnost da uskoro dodatno pojačaju svoje redove. A, neslužbene informacije govore da bi Plemiće mogao pojačati Nardin Mulahusejnović.

Mostarski Zrinjski bi u narednim danima mogao dobiti novo pojačanje, govore neslužbene informacije do kojih smo došli.

Plemići navodno u svoje redove namjeravaju dovesti Nardina Mulahusejnovića, bh. napadača koji je već nosio dres tog kluba, a zadnji angažman imao je u Sloveniji.

Ipak, napustio je Koper, te trebao potpisati u Litvaniji, no sve je propalo u posljednji čas.

"Klub je prethodno postigao usmeni dogovor sa igračem. U srijedu su on i njegovi predstavnici stigli u Litvaniju. Međutim, nakon razgovora između kluba i predstavnika igrača, obje strane su odlučile da ne nastave saradnju i ne potpišu ugovor", stajalo je tada u objavi Žalgirisa.

Navodno je problem bio što je bh. napadač ranije igrao u Rusiji, a Litvanci ne žele da imaju bile kakve odnose sa igračima koji su igrali u toj zemlji zbog agresije na Ukrajinu.

Visoki napadač je tako bez kluba i nezvanične informacije govore da bi se mogao skrasiti u Mostaru.

Mulahusejnović je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a u prvom dijelu sezone upisao je devet nastupa za Koper i postigao je tri gola uz jednu asistenciju.

U Sloveniju se Mulahusejnović vratio nakon pomenute epizode u Dinamu iz Makhachkale, a igrao je i za Sarajevo, Muru, te GOŠK.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u federalnom prvoligašu, ekipi Bratstva iz Gračanice.

Dodajmo i to da je u dresu mlade reprezentacije igrao devet puta, a jednom se upisao u listu strijelaca. Titule prvaka osvajao je sa Mariborom i upravo Zrinjskim, a bio je i prvi strijelac slovenske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići su drugi dio sezone u Premijer ligi otvorili remijem kod Željezničara (0:0), što je iskoristio FK Borac i povećao svoju prednost na devet bodova.

Ipak, u Mostaru vjeruju da ništa nije gotovo i da imaju realne šanse da odbrane titulu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.