Koga mogu uloviti premijerligaši sa 'čistim' papirima: Hodžić, Šećerović, Pervan, Mulahusejnović...
Hodžić je nedavno napustio Sjevernu Makedoniju

Prvenstvo se nastavilo, ali biće još transfera

Koga mogu uloviti premijerligaši sa 'čistim' papirima: Hodžić, Šećerović, Pervan, Mulahusejnović...

S. Mlaćo

Drugi dio sezone u Wwin ligi naše zemlje je počeo, a klubovi još uvijek mogu dovoditi nogometaše sa 'čistim' papirima.

To će se vjerovatno i desiti, te nije isključeno da u narednim danima dobijemo još nekoliko transfera.

Na tržištu ima itekako zanimljivih imena. Slobodan je npr. Nardin Mulahusejnović koji je ove zime napustio Sloveniju, te trebao se skrasiti u Rusiji, ali sve je u posljednji čas propalo.

Mulahusejnović je u našoj zemlji nastupao za Sarajevo, Zrinjski i GOŠK, a još uvijek nije donio konačnu odluku o novom klubu.

Bez kluba je i iskusni Adnan Šećerović. Šećerović je posljednji angažman u Doxi, a nastupao je i za FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Tuzla City, FK Sloboda, FK Radnik Bijeljina..., dok je u inostranstvu nastupao za kluboe iz Armenije, Grčke, Austrije, Nizozemske, Indiji...

Oglasi

S obzirom na bogato iskustvo i kvalitete, Šećerović sigurno ima šta za pokazati, a svakako da je jedan od rijetkih nogometaša u našoj zemlji koji je nastupao za gradske rivale iz Tuzle i Sarajeva.

Bez kluba je i Armin Hodžić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje. Popularni Ara je nakon Željezničara otišao u Sjevernu Makedoniju, ali na kraju prvog dijela sezone završio je epizodu u Shkupiju.

Sada je slobodan, a iza sebe ima bogato iskustvo i više nego kvalitetan CV. Nastupao je Hodžić i za Liverpool, Dinamo, Kasimpasu, Fehervar...

U Premijer ligu bi se mogao vratiti i iskusni Mladen Veselinović. Veselinović se povezuje sa nekoliko premijerligaša i sve će uskoro biti poznato.

Veselinović ima inostrano iskustvo, a nastupao je i u našoj zemlji                                                                                                                                                       

Ovaj krilni nogometaš posljednji angažman imao je u Kazahstanu, a prije toga je nastupao za FK Tuzla City, FK Sloboda, FK Željezničar, FK Borac, Viktoriju Plzen...

Oglasi

Rumunski FC Buzau napustio je 27-godišnji Marko Pervan. Pervan je u Rumuniju otišao iz tuzlanske Slobode, a bio je i u FK Leotar, NK Široki Brijeg, te Koroni Kielce, Botev Plovdivu, Cibaliji, Splitu, Šibeniku...

Pervan nastupa u veznom redu i ima 27 godina.

Buzau je napustio i bivši član Širokog Brijega Dominik Radić. Radić je nastupao za omladinske selekcije Dinama iz Zagrebe, a zatim Lokomotive i Sesveta, da bi kasnije igrao i u Slovačkoj, te Sloveniji.

Široki Brijeg je napustio u julu prošle godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa FK Sloboda povezuje se iskusni napadač Nikola Komazec. Kozamec je i pratio meč Kupa BiH između Slobode i Sarajeva, te dobio aplauze publike.

Iskusni napadač (36) sa Tušnja je otišao u FK Rudar Prijedor, a sada bi mogao se vratiti u staro jato. Komazec je bio ljubimac navijača Sarajeva, a promijenio je veliki broj klubova.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Je li ARA jos ODMARA? Tuzla City CALLING..hahahaahhaha
0 0
plemic
strašna ponuda, sve odbačeno, staro ..., vratili se u domovinu iz ljubavi, ili još neku paricu uzeti za srare dane.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi