Prvotimac Zrinjskog poslije remija na Grbavici: Iskreno, razočaran sam...
Barišić je imao mnogo duela jučer na Grbavici

Plemići nisu bili na svom nivou, Željezničar ih je itekako iznenadio

Prvotimac Zrinjskog poslije remija na Grbavici: Iskreno, razočaran sam...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Zrinjski je na Grbavici sinoć osvojio bod. Bilo je 0:0, iako je bilo prilika pred oba gola.

Plemići sigurno nisu zadovoljni, jer su željeli pobjedu, ali Željezničar je pokazao potpuno drugo lice u odnosu na prvi dio sezone.

Svjesni su toga bili u Zrinjskom, a Željezničar je imao i tri 'čiste' prilike, te bio bliži pobjedi.

U taboru Zrinjskog nakon meča razočarenje. Potpun iskren je bio defanzivac Hrvoje Barišić koji je stao pred kamere klubske stranice.

"Bili smo ispod neke svoje razine. Ne znam zašto se to desilo, oni su promijenili sistem, nismo se tu snašli i na kraju je rezultat 0:0. Ne znam da li je to zasluženo... Iskreno, razočaran sam", rekao je sjajni defanzivac.

Treba istaći da su na facebook stranici brojni navijači Zrinjskog iskazali nezadovoljstvo ka treneru Željku Petroviću smatrajući ga glavnim krivcem što je njihov tim jučer bio bezidejan i skoro bezopasan protiv desetoplasirane ekipe na terenu.

Oglasi

I sam Petrović je poslije meča bio razočaran, ali je pohvalio Željezničar i njegove navijače.

"Teška utakmica, zahtjevna. Poznajem Akrapovića, igrali smo jedan protiv drugog. Znali smo kakav je njegov stil igre, agresivnost, kontre, nisu nam dali da igramo kako znamo.

Što se nas tiče, nismo pružili ni 40 posto onoga što znamo. To je zasluga i Željezničara, podjela bodova je ok, ali nismo zadovoljni rezultatom.

Nismo zaslužili ništa više, nismo pružili ono što nas krasi. Mogli smo zabiti u prvom, ali mogao je i Željo. Kada sve pogledamo, to je to. Stadion je ispunjen bio, nadam se da će dugo biti tako, ovaj klub to zaslužuje. Došao sam poslije 35 godina tu, lijepo je ovo sve vidjeti i nadam se da više klubova ima ovakav ambijent", rekao je jučer Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će prema svemu sudeći sada povećati prednost nad Zrinjskim i situacija u borbi za prvaka za Plemiće će biti još teža.

U narednom kolu Wwin lige Zrinjski na svom terenu dočekuje Igman iz Konjica i apsolutni je favorit.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anton
Tribali smo izgubiti Hrvoje.Vanka petrovicu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi