Odlučili su da "ispipaju teren"

Svi ga vide u dresu Real Madrida, a njegov agent pregovara s Barcelonom: Zna se šta traži od njih!

Endin Čaušević

Španski mediji prije nekoliko dana objavili su da Alphonso Davies ima dogovor s Real Madridom u koji bi stigao na ljeto 2025. godine kao slobodan igrač ukoliko Kraljevi ne odluče već ovog ljeta otkupiti ugovor. No, navodno situacija se promijenila jer se u cijelu priču uključila i Barcelona.

Davies s Bayernom ima ugovor so ljeta 2025. godine i njemački klub već je nudio reprezentativcu Kanade da produži saradnju, ali je on to odbio.

Navodno, ovaj 23-godišnjak želi da nađe novi izazov u karijeri i promijeni sredinu, te bi se to moglo čak desiti na kraju ove sezone.

Pojavile su se informacije da Davies ima načelni dogovor s Real Madridom u koliko bi stigao po isteku ugovora bez obeštećenja ili na kraju ove sezone ako se plati određeni iznos Bayernu.

Međutim, Mundo Deportivo piše da se u cijelu priču uključila i Barcelona. Katalonci vide Daviesa kao odlično pojačanje, te je sportski direktor ovog kluba Deco održao sastanak s agentom igrača Bayerna kako bi "ispipao teren".

Njegov agent Nedal Househ odlučio je da se raspita po ostalim klubovima kakve uslove bi njegov klijent dobio, a nakon što je imao razgovor s čelnicima Real Madrida odlučio je da posjeti i Barcelonu.

Deco i Househ su održali sastanak koji je trajao nekoliko sati i navodno već su Barceloni jasno dali do znanja da Davies želi višegodišnji ugovor i godišnju platu od 12 miliona eura, te bonus ukoliko dođe u Barcu bez obeštećenja po isteku ugovora.

Do isteka njegovog ugovora ostalo je još dosta vremena, ali očito je da Househ i Davies žele već sada znati kakve uslove bi mogli dobiti od pojedinih evropskih velikana gdje bi on bio zainteresovan da nastavi karijeru.

U Barceloni sigurno mogu da pokriju tu platu i pored finansijskih problema jer ne bi morali plaćati obeštećenje Bayernu što je veliki plus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko dođe do dogovora po uslovima koje je Househ ponudio Decu onda bi od Daviesa u katalonskom klubu plaćeniji bili samo Robert Lewandowski, Ilkay Gundogan, Frenkie de Jong i Joules Kounde.

Inače, Daviesa je otkrio Hasan Salihamidžić i doveo iz Vancouvera početkom 2019. godine za 14 miliona eura, te se on pokazao kao pun pogodak i ogromno pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.