Novinari BILD-a tvrde - Najveća zvijezda na ljeto ide iz Bayerna, a sve zbog Tuchela
FOTO: EPA

Ne želi da bude dio ekipe

Novinari BILD-a tvrde - Najveća zvijezda na ljeto ide iz Bayerna, a sve zbog Tuchela

Esmer Oštraković

Iako je u prethodnim godinama bilo jako lijepo biti navijač, igrač ili trener Bayerna ove godine to zapravo i nije slučaj, a naravno najveći razlog su rezultati ovog kluba u tekućoj sezoni.

Bayern se nalazi u jako teškoj situaciji, a sve je dostiglo poseban nivo nakon poraza od lidera u Bundesligi, ekipe Bayer Leverkusena.

Nakon toga uslijedio je u utakmici Lige prvaka protiv Lazija u Italiji kada je bilo 1:0, a zatim i poraz od Bochuma u Bundesligi.

To je značilo da je ekipa Bayerna izgubila dvije vezane utakmice u Bundesligi, a tri vezane utakmice ako računamo utakmicu Lige prvaka. To se gigantu iz Minhena nije desilo od 2015. godine.

Ekipa koju sa klupe predvodi Thomas Tuchel ispala je iz domaćeg kupa, u Bundesligi imaju osam bodova zaostatka za Bayer Leverkusenom, a u Ligi prvaka imaju minus od jedngo gola protiv Lazija.

Oglasi

Osim što imaju rezultatskim problema navijači traže smjenu Tuchela, a postoje i veliki problemi u svlačionici zbog nezadovoljstva među igračima.

Tačnije, postoji veliki problem u odnosu između Tuchela i Kimmicha, barem tako tvrde novinari njemačkog BILD-a.

Kimmich u Bayernu ima status jednog od kapitena u klubu, a svima je naravno jasno da je on jedan od najboljih fudbalera ovog kluba.

Ipak, zbog nekih odluka Tuchela Kimmich je počeo da gubi živce, a to su sada potvrdili i novinari BILD-a.

"Prije utakmice sa Bayernom luđački se spremao da igra. Uspio je upasti među konkurente za utakmicu, ali Tuchel se odlučio za Pavlovića i Goretzku.

Oglasi

Sve to je Kimmicha naljutilo, a razlog je Tuchel. Kada je Nagelsmann bio trener Kimmich je bio njegova produžena ruka na terenu.

Sve to je nestalo otkako je stigao Tuchel i Kimmich upravo zbog njega ovog ljeta želi da napusti Bayern", tvre novinari BILD-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ugovor sa Bayernom Kimmich ima sve do ljeta 2025. godine, a u ovaj klubstigao je iz Stuttgarta 2015. godine za 8.5 miliona eura.

Uspio je od tada odigrati 373 utakmice u dresu tima iz Minhena, te je zabio 41 gol i upisao 100 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1615040743
Tuchela do ljeta nema tu nikako...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi