Ponovo u dresu mostarskog kluba

Nardin Mulahusejnović potpisao za HŠK Zrinjski! · Zvanično

Endin Čaušević

Kao što je SportSport jučer najavio bosanskohercegovački napadač Nardin Mulahusejnović karijeru će nastaviti u dresu Zrinjskog iz Mostara.

Iako je drugi dio sezone u našoj zemlji već počeo klubovi imaju još vremena da dovedu pojačanja, a u Zrinjskom nisu sjedili skrštenih ruku i odlučili su da pojačaju napad.

Kako smo jučer najavili novi igrač aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine je Nardin Mulahusejnović koji je danas zvanično potpisao ugovor sa Zrinjskim do ljeta 2026. godine.

Ovaj 26-godišnji napadač u mostarski klub stiže iz Slovenije, odnosno Kopera u kojem je igrao prethodnih godinu i po.

Mulahusejnoviću je Premijer liga itekako poznata jer je ranije već nastupao u ovom takmičenju za Zrinjski, GOŠK i Sarajevo.

Također, već je poznato da će ovaj napadač u Zrinjskom nositi dres s brojem 11.

Pored toga u našoj zemlji igrao je još za Bratstvo iz Gračanice. U inostranstvu je najviše nastupao u Sloveniji i to za Maribor, Koper i Muru. Također, proveo je i polusezonu u Dinamu Makhachala.

Kao što je poznato Mulahusejnović je karijeru trebao nastaviti u Litvaniji, ali u posljednjih trenutak došlo je do promjene plana jer je Žalgiris odustao od potpisa bh. napadača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom dijelu sezone ovaj 28-godišnjak za Koper je upisao deset nastupa u svim takmičenjima, zabio je četiri gola i dodao jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.