Bivši napadač Sarajeva i nekada najbolji "topnik" Prve lige Slovenije pred vratima Zrinjskog?

Očekuje se realizacija transfera

Bivši napadač Sarajeva i nekada najbolji "topnik" Prve lige Slovenije pred vratima Zrinjskog? · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Zrinjski iz Mostara nije na najbolji način otvorio drugi dio sezone. Očekivali su u Mostaru da će doći do pobjede u duelu sa Željezničarem, no na kraju mogu biti sretni i sa osvojenim bodom. Naravno, rezultat s Grbavice nije zadovoljio Mostarce, pa postoji mogućnost da uskoro dodatno pojačaju svoje redove. A, neslužbene informacije govore da bi Plemiće mogao pojačati Nardin Mulahusejnović.

Mostarski Zrinjski bi u narednim danima mogao dobiti novo pojačanje, govore neslužbene informacije do kojih smo došli.

Plemići navodno u svoje redove namjeravaju dovesti Nardina Mulahusejnovića, bh. napadača koji je već nosio dres tog kluba, a zadnji angažman imao je u Sloveniji.

Ipak, napustio je Koper, te trebao potpisati u Litvaniji, no sve je propalo u posljednji čas.

"Klub je prethodno postigao usmeni dogovor sa igračem. U srijedu su on i njegovi predstavnici stigli u Litvaniju. Međutim, nakon razgovora između kluba i predstavnika igrača, obje strane su odlučile da ne nastave saradnju i ne potpišu ugovor", stajalo je tada u objavi Žalgirisa.

Navodno je problem bio što je bh. napadač ranije igrao u Rusiji, a Litvanci ne žele da imaju bile kakve odnose sa igračima koji su igrali u toj zemlji zbog agresije na Ukrajinu.

Oglasi

Visoki napadač je tako bez kluba i nezvanične informacije govore da bi se mogao skrasiti u Mostaru.

Mulahusejnović je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a u prvom dijelu sezone upisao je devet nastupa za Koper i postigao je tri gola uz jednu asistenciju.

U Sloveniju se Mulahusejnović vratio nakon pomenute epizode u Dinamu iz Makhachkale, a igrao je i za Sarajevo, Muru, te GOŠK.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u federalnom prvoligašu, ekipi Bratstva iz Gračanice.

Dodajmo i to da je u dresu mlade reprezentacije igrao devet puta, a jednom se upisao u listu strijelaca. Titule prvaka osvajao je sa Mariborom i upravo Zrinjskim, a bio je i prvi strijelac slovenske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići su drugi dio sezone u Premijer ligi otvorili remijem kod Željezničara (0:0), što je iskoristio FK Borac i povećao svoju prednost na devet bodova.

Ipak, u Mostaru vjeruju da ništa nije gotovo i da imaju realne šanse da odbrane titulu prvaka.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Čuj bivši napadač Sarajeva pa igrao je i u Zrinjskom i Željezničar, zapravo nije igrao više je sjedio na klupi/tribini ali svejedno je bivši igrač i ta dva kluba, mi smo čak jedini zaradili na njemu.
2 0
Velezmostar32
Jao pojacanja hahaha i ovi poceli prat pare kroz kvazi pojacanja
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi