Rusija pokvarila transfer Nardinu Mulahusejnoviću

Bizarna situacija za bivšeg napadača Sarajeva

Rusija pokvarila transfer Nardinu Mulahusejnoviću

Haris Zilić

Bh. fudbaler Nardin Mulahusejnović bio je pred potpisom za litvanski Žalgiris, ali do toga neće doći, objavio je litvanski klub na svojoj zvaničnoj stranici.

Mulahusejnović i Uprava kluba nisu pronašli zajednički jezik tako da već najavljivani potpis neće biti ozvaničen.

"Klub je prethodno postigao usmeni dogovor sa igračem. U srijedu su on i njegovi predstavnici stigli u Litvaniju. Međutim, nakon razgovora između kluba i predstavnika igrača, obje strane su odlučile da ne nastave saradnju i ne potpišu ugovor", stoji u objavi litvanskog kluba.

Ipak, neslužbeno kao glavni razlog ne potpisivanja ugovora stoji u činjenici da je Mulahusejnović tokom svoje karjere igrao i u Rusiji.

Obzirom da je Rusija izvršila agresiju u Ukrajini, tamošnji klubovi po upustvima Vlade ne mogu i ne žele da imaju bilo kakve odnose sa igračima koji su igrali u Rusiji.

Oglasi

Bh. napadač prije slovesnkog Kopera jedan period nosio dres Dinama iz Makhachkale što mu je izgleda zatvorilo vrata Žalgirisa.

Mulahusejnović je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a ove sezone upisao je devet nastupa za Koper i postigao je tri gola uz jednu asistenciju.

U Sloveniju se Mulahusejnović vratio nakon pomenute epizode u Dinamu iz Makhachkale, a igrao je i za Sarajevo, Muru, Zrinjski i GOŠK.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u federalnom prvoligašu, ekipi Bratstva iz Gračanice.

Dodajmo i to da je u dresu mlade reprezentacije igrao devet puta, a jednom se upisao u listu strijelaca.

Titule prvaka osvajao je sa Maribrom i Zrinjskim, a bio je i prvi strijelac slovenske lige.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
oti litavci su bolestni fasisti
0 1
user1706559607
Hahaahaaha pa i bolje mu sto neide jake lige i klupa ,,,isto mu ili igrao u Prvoj ligi ferderacije ili u Litvaniji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi