Izazvao lavinu komentara s onim što je rekao nakon meča

Pellegrini našao izgovor za bruku u Zagrebu, navijači Betisa krenuli u osvetu: "Ni Dinamo nije..."

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se u osminu finala Konferencijske lige jer su s ukupnih 2:1 pobijedili slavni Betis. Nakon meča u Zagrebu trener gostujućeg tima Manuel Pellegrini objasnio je zašto je španski klub koji je bio apsolutni favorit u ovom dvomeču na kraju ispao.

Dinamo je u prvoj utakmici koja se igrala u Sevilli prošle sedmice slavili s minimalnih 1:0, ali je Betis sinoć uspio da anulira tu prednost kada je Bakambu u 38. minuti pogodio za vodstvo gostiju na Maksimiru.

Međutim, u drugom poluvremenu Betis nije uspio da "prelomi" utakmicu što je Dinamo itekako iskoristio i došao do gola koji je prvaka Hrvatske odveo u narednu fazu ovog takmičenja.

Junak Modrih bio je Takuro Kaneko koji je na asistenciju Hoxhe zabio gol za 1:1 i erupciju oduševljenja navijača Dinama. Rezultat se nije mijenjao do kraja meča, te su Dinamo s ukupnih 2:1 slavio protiv Betisa i prošao dalje.

Mnogi su vjerovali da će Betis proći bez problema u osminu finala jer je španski klub bio apsolutni favorit, no izabranici Sergeja Jakirovića uspjeli su da prirede veliku senzaciju i izbace slavni klub iz Seville.

Nakon utakmice trener gostujućeg tima Manuel Pellegrini pojavio se pred kamerama kako bi dao komentar i pokušao je naći izgovor zbog čega Betis nije uspio da prođe Dinamo.

"Već sam u avgustu rekao da igramo s jednim klasičnim štoperom u Evropi i to je izuzetno teško. Registracije, povrede, prodaje igrača... Nismo imali ekipu da se borimo za ono što se od nas očekivalo i to je sva priča. S ovako oslabljenom ekipom nismo ni mogli dalje proći", rekao je Pellegrini.

Istina je da je Betis bio bez svojih ponajboljih igrača u okršajima protiv Dinama, ali svejedno Pellegrini je imao na raspolaganju respektabilan tim, no protiv Modrih nisu uspjeli da se proslave.

Ni navijači španskog kluba nisu zadovoljni s onim što je Pellegrini izjavio, te su poručili da je vrijeme da on prestane tražiti izgovore za sve neuspjehe i krivicu prebacivati na nekog drugog i jasno je da ni oni nisu očekivali ispadanje od Dinama.

"Kakav je ovo izgovor? Pa ni Dinamo nije isti taj tim koji je pobijedio Chelsea i Tottenham. I oni su u lošoj formi, ali su ozbiljnije i odlučnije ušli u ovaj dvomeč", napisao je jedan od navijača Betisa nakon što je čuo šta je Pellegrini izjavio.

Dinamo će danas saznati protivnika u osmini finala Konferencijske lige

Zagrebački klub već danas će saznati protivnika u narednoj fazi ovog takmičenja jer se u Nyonu održava žrijeb parova osmine finala Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Mogući protivnici Dinama u osmini finala su: Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce.

Današnji žrijeb osmine finala Konferencijske lige počinje u 13 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.